KAHVECİLER ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Kahveci esnafını zor günler bekliyor.

Kahveci esnafının zor bir dönemden geçtiğini ifade eden, Batman Kahveciler Odası Başkanı Mülazım Temel, Batman’da 500’ü aşkın kahve, kıraathane ve çay ocağının bulunduğuna dikkat çekti ve ekledi: “Sağlık bizim için de önemli. Kapalı olacağımız süreçte işçi, elektrik ve kira gibi yardım yapılmasını bekliyoruz.”
 
TEMEL, "KAHVECİ ESNAFI DESTEKLENMELİ”
 
500’ü aşkın Kahve, Kıraathane ve çay ocağının bulunduğu Batman’da, korona virüs tedbirleri kapsamında yasaklar da start aldı.
Ynei genelge ile birlikte kahveciler saat : 20:00'de kepenkleri indirmek zorunda kalıyor. 
Kahveci esnafının kapalı olduğu sürece faizsiz kredi başta olmak üzere bazı konularda destek beklediğini belirten Batman Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Mülazım Temel, şunları kaydetti: “Korona virüs salgının ilk aylarında kahveciler esnafı uzun süre kepenk indirmişti. Yeni yasaklarla yeniden mekanlarımızı kapattık. Elbette sağlık hepimiz için çok önemli. Genelgeye biz de uyacağız fakat bu süreçte kahveci esnafa faiz kredi desteği başta olmak üzere kira, işçi ve elektrik yardımı gibi bazı konularda destek bekliyoruz. Çünkü bu süreç en fazla üyelerimizi etkiyecek gibi.” dedi.
 
Nur Çay Evi işletme sahibi Seyfettin Göner şunları söyledi. " Pandemi sürecinin başlamsıyla en fazla etkilenen sektörlerin başında geldik. Kötü olan kahveci esnafının durumu, yeni yayımlanan genelge ile birlikte daha kötü bir sürece girdi. Kahveci esnafının ayakta kalması, giderlerini karşılaması oldukça zor. Yetkililerin kahveci esnafının bu sıkıntılarını göz önünde bulundurarak, destek olmarını bekliyoruz." 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler