Kanalizasyon suyu köylülerin sağlığını tehdit ediyor

Batman'da açıktan akan lağım suyunun sağlığı tehdit ettiğini, hayvanlarının telef olmasına neden olduğunu belirten köylüler, yetkililerden sorunun çözülmesini talep etti.

Batman merkeze bağlı Binatlı (Bleyder) köyü sakinleri, köy içinden geçen lağım suyunun açık bir şekilde aktığını, suyun hastalıklara ve hayvanların telef olmasına neden olduğunu belirterek çevreyi tehdit eden sorunun giderilmesini istedi.

Köyün en büyük sorununun kanalizasyon sorunu olduğunu vurgulayan köy sakinleri, lağım suyunun tarlalarına, bahçelerine aktığını ve halkın sağlığını tehdit ettiğini anlattı.

İl Özel İdaresinin birkaç kez kanalizasyonu temizlemesine rağmen sorunun giderilmediğini, çözüm bulunmadığı için sorunun uzun zamandır devam ettiğini ifade eden köylüler, soruna köklü bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

video

"Çocuklarımız hasta oluyorlar"

Lağım suyunun pis kokusu ve görüntüsünün yanı sıra etrafa saçtığı mikropla tam bir hastalık yuvası haline geldiğini aktaran köylülerden Ali Yıldırım, "Yılda birkaç kez bu kanalizasyonumuz tıkanıyor. Pislik ve sivrisinekten dolayı yazın damda yatamıyoruz. Çocuklarımız hep hasta oluyorlar. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz. İşleri müteahhitlere veriyorlar, onlarda güzel yapmıyorlar. Eğer güzel yapsalar kanalizasyonlarımız tıkanmaz. Kış aylarında kanalizasyon suyumuz komşumuzun evine giriyor. Perişan olduk. Eğer yapabilseydik bizler yapardık. Yetkililerin bu sorunu bir an önce gidermelerini istiyoruz." dedi.

"Kanal yeniden yapılmalı"

Lağım suyu nedeniyle tarlalarını süremediklerini, meyve ağaçlarının kuruduğunu belirten Osman Eren, "Bu kanalizasyon yapılmalıdır. Tıkanınca perişan oluyoruz. Tüm pisliği üstümüze geliyor. Devlet bize sahip çıkmalıdır. 2 aydır bu sorun böyle devam ediyor. Kimse kokusuna dayanamıyor. İl Özel İdaresini çağırdık, gelip bir-iki kez temizlediler ama yeterli olmadı. Bu kanal yeniden yapılmalıdır. Bunu yapmaya gücümüz yok. Tarlalarımıza gidip süremiyoruz. Tarlalarımız lağım suyuyla dolmuş. Arazilerimiz hep boşa gidiyor." diye konuştu.

Kapısının önünden geçen ve çoğu zaman evinin bahçesine giren lağım suyunu içen 47 tane tavuğunun telef olduğunu aktaran Fedile Oğul, sağlıklarını da tehdit eden bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

"Geçim kaynağım olan tavuklarım telef oldu"

Siyasilerin seçimden seçime kendilerini sormasına tepki gösteren Oğul, şunları söyledi:

"Bu kötü koku evimize de geliyor. Lağım suyu bahçeme giriyor ve hayvanlarım bundan içiyor. 48 tavuğum vardı ve geçimimi onlarla sağlıyordum. Lağım suyunu içtikleri için 47 tanesi telef oldu. Sadece bir tanesi kaldı. Ne kadar da ilaç içirdiysem fayda vermedi. Onları satıp geçimimi sağlıyordum. Bundan dolayı kazlarım da hastalanmış. Yağmur yağdığı zaman bu kötü su bahçeme giriyor. Bununla çok eziyet görüyoruz, kimse bizimle ilgilenmiyor. Bu kanalizasyon yeniden yapılmalıdır. Saçtığı pis koku sebebiyle dayanamıyoruz. Seçim zamanında herkes geliyor ama seçimden sonra bu pislik suyundan başka bize gelen yok."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler