KAPLAN "HEPSİ AYNI DERTTEN MUZDARİP"

Esnafın Yüksek Elektrik Faturalarına Karşı Direnecek Gücü Kalmamıştır.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, esnaf gezilerinde genelde aynı sorunla karşılaştıklarını belirtti.

Son birkaç aydır elektrik faturalarının aşırı yüksek yazılması yüzünden ödemekte  zorlanan birçok esnaf ve sanatkar iş yerini kapatmak zorunda kalabileceğini belirten Salih Kaplan  şu açıklamayı yaptı.“ Yaklaşık bir buçuk yılı aşkın bir süredir Pandemiden kaynaklı olumsuzluklarla mücadele eden ve ayakta kalmaya çalışan esnaf, maalesef yüksek elektrik faturasına karşı direnecek gücü kalmamıştır. Bu soruna bir çözüm bulunamazsa, birçok işletmeci iş yerini kapatmak durumunda kalacak.

Yaşadığımız bu zorlu süreçte, esnaf ve sanatkarların en çok desteklenmeye ihtiyaç duydukları bu dönemde, elektrik faturalarının katlanarak gelmesi, açıkçası anlaşılabilir bir durum değildir.  Özelikle Elektriğin temel bir hak olduğu, bu anlamda fiyat politikasının bu temel hakkı gözetilerek belirlenmelidir. Önümüzdeki süreçte ekonomik anlamında olumsuzlukların yaşanmaması için elektrik fiyatlarındaki bu artışın geri alınması ve bir an önce normal düzeye getirilerek, esnaf ve sanatkarlara bu zor günlerinde destek olunmalıdır” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler