KARPUZ ÜRETİCİSİ DERTLİ Mİ? DERTLİ

KARPUZ ÜRETİCİSİ KAN AĞLIYOR

KARPUZ ÜRETİCİSİ DERTLİ Mİ DERTLİ
 
Objektif Gazetesinden Alican Atak'a konuşan kabak, karpuz üreticisi, buğdaydan sonra ikinci ürün olarak kabak karpuzu ektiklerini, karpuzların mevsimsel şartlar yüzünden gelişmedi.
150 dönüm araziye ektiğimiz karpuzlar gelişmedi ve şimdi kalan karpuzların çekirdeklerini çıkarmak toplamak için toplamaya başladık.
Üretici, gelecek yıl karpuz yetiştirmeme kararı alırken, bu yılki zararını nasıl gidereceğini ise kara kara düşünüyor.
 
KARPUZ ÜRETİCİSİ KAN AĞLIYOR
 
Üretici Mazlum Arıtürk konuşmasının devamında şunları kaydetti. "Tonlarca karpuz, tarlada kaldı sarardı.
Gördüğünüz gibi satılamayan ve bostanda kalan karpuzları çekirdeklerini çıkarmak için topluyorum . Bu yıl her tarafta bostan var ancak karpuzlar tarlada sararıyor . Ürettiğimiz çekirdek karpuzun fiyatı bu sene 8 liraya kadar düştü. 8 liraya da düşünce, mahsul tarlada, yaptığımız masraf da yanımıza kaldı. Bostanı icar ettik ancak istediğimiz fiyatı alamadık. Emeğimizi ve işçi aidatını karşılamak bir yana ilaç parasını dahi çıkaramadık. Fiyatlar böyle giderse, gelen sene imkansız karpuz üretemeyiz.
 
Bizim ürettiğimiz çekirdek karpuzun tadı ve kokusu ile kabak karpuzun tadı aynı değildir. Halkımızın artık bunun ayırtına varmasını istiyoruz."
Yetiştirdiğimiz karpuz bostanda kaldı ve kara kara ne yapacağımızı düşünüyoruz. Karpuzun satılacak hale gelmesi için verdiğimiz emek ve sarf ettiğimiz çabayı mı düşünelim, yoksa çalıştırdığımız işçinin aidatını ödeyemediğimizi ve ilaç parasını dahi karşılayamadığımıza mı yanalım. Çok büyük bir zarardayız. Piyasanın böylesine düşük gideceğini tahmin etmiş olsaydık karpuz yetiştirmek yerine başka bir ürüne yönelirdik .
Dedaş 160 milyonluk elektrik faturası belimizi büktü .
İkinci ürün olarak ektiğimiz karpuzdan istediğimiz verimi alamadık bunun üstüne dedaş kullanıdığımız elektrik için 160 milyon tl lik fatura kesti . Kara kara düşünmeye başladık. (Alican Atak)
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler