Kaygusuz: Mücadele ederek gasp edilen haklarımızı geri alacağız

Kaygusuz: Mücadele ederek gasp edilen haklarımızı geri alacağız

TÜPRAŞ'ta Yüksek Hakem Kurumu'nun işverenden yana kararıyla haklarının gasp edildiğini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Mücadele ederek direneceğiz ve haklarımızı geri alacağız" dedi.
 
Koç Holding’e bağlı TÜPRAŞ’ta, Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ile Petrol-İş Sendikası arasında 4 bin 300 kişiyi kapsayan ve uyuşmazlıkla sonuçlanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci, Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından 1 Temmuz'da karara bağlandı. 18 Ocak'ta başlayan görüşmelerde yapılan 16 oturumda 80 maddeden 70'inde anlaşma sağlanırken, YHK, işveren lehine karar verdi. İşçilerin 40 yıllık mücadelesine yönelik YHK'nin işveren tarafında durduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, haklarını alabilmek için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
 
'HAKLARIMIZ GASP EDİLDİ'
 
Altı ay boyunca TİS müzakerelerinin dışında bir mücadelenin öne çıktığına dikkat çeken Kaygusuz, 40 yıllık Petrol-İş üyesi işçilerinin mücadele deneyimleriyle hareket ettiklerini vurguladı. Kaygusuz, "6 ay boyunca geçmişten gelen hakları elimizden almak isteyenlere karşı direndik. Son ana kadar da mücadeleden geri durmadık fakat YHK eli ile haklarımız gasp edildi" dedi.
 
‘HAKLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ’
 
Üç yıla yayılacak bir sürecin başlandığını da belirten Kaygusuz, "Netiz, biriz mücadele ederek direneceğiz ve haklarımızı geri alacağız. Bizim kazancımız yasağa rağmen direndik, teslim olmadık, bu işçi sınıfı için kazançtır" dedi. Kaygusuz, TÜPRAŞ işçilerinin bulunduğu kentlerdeki şubeleri ve sendika genel merkezinin yapacağı toplantı ile bundan sonra düzenleyecekleri eylem ve etkinlikleri kararlaştıracaklarını söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler