Kırmızı, beyaz ve sarı soğan arasında ne fark var?

Kırmızı, beyaz ve sarı soğan arasında ne fark var?

Bir yemek tarifinde kırmızı ya da sarı soğan kullanmanız gerektiğini okuduğumuzda, aralarında ne fark var ki diye hepimiz düşünmüşsünüzdür. Ancak özellikle soğan renginin belirtildiği tariflerde, soğan çeşidinin önemini duyunca şaşıracaksınız.
Beyaz, kırmızı ve sarı soğan lezzet, özellik ve renk açısından farklı olsa da genellikle birbirlerinin yerine kullanırız. Yemek yaparken aynı özellikleri gösterseler de tatları arasında farklılıklar olabilir.
 
Peki soğan alırken hangisini alacağınızı nasıl bileceksiniz?
 
Soğan satın alırken ağır olanları seçmelisiniz. Yumuşak, hafif ve soyulmadan bile keskin bir kokuya sahip olanlar yaşlı soğanlardır. Tatlı soğan hariç tüm bu soğan çeşitlerini serin bir yerde birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.
 
Peki neden tatlı soğanlar farklı yöntemlerle muhafaza edilir? Nedenini ve diğer öenmli farklılıkları keşfetmek için okumaya devam edin.
 
Sarı soğan
 
Sarı soğanlar çeşit çeşit olmaları sebebiyle çok amaçlı kullanılırlar. Tatlarında hoş bir mayhoşluk vardır ve pişirildikçe daha da tatlılaşırlar. Genellikle yumruk büyüklüğündedirler, bu yüzden oldukça sert tabakaları kesmek zor olabilir.
Markette en çok gördüğümüz sarı soğan çeşidi İspanyol soğanıdır. Daha az tatlı ama daha lezzetli olduğu söylenir.
 
Beyaz soğan
 
Diğer soğanlara nazaran daha sık karşılaştığımız bir soğan çeşididir. Sarı soğandan daha keskin bir lezzete sahiptir ve daha ince bir yapısı vardır. Sarı soğan gibi pişirilebilse de daha iyi doğranması gerekir.
 
Tatlı soğan
 
 
Tatlı soğanlar daha zahmetlidir. Tabi benzer görünseler de sarı soğandan çok daha farklı bir tat verirler. Diğer soğanların keskin ve sıkışmış tadı tatlı soğanlarda yoktur ve gerçekten tatlı bir tat verir. Genellikle sandaviçlerde kullanılabilir. Renkleri beyazdan sarıya değişebilir ve çoğunlukla düz ya da ezilmiş bir görünüme sahip olurlar. Bozulmaya daha eğilimlidir, bu yüzden buzdolabında saklanmalıdır.
 
Kırmızı soğan
 
Mor kabukları ve kırmızımsı eti ile soğan ailesinin kara ya da mor koyunu olarak adlandırılırlar. Çok farklı görünmelerine rağmen tatları diğer soğanlara benzer ancak katmanları çok az daha yumuşak ve lezzetlidir. Ekşi tatlara daha fazla uyum sağlarlar, bu yüzden salatalarda sık sık kulanılırlar

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler