Kırtasiyeciler eğitim sezonuna hazır

Okulların açılmasına az bir süre kalırken, kırtasiyeciler de kırtasiye sezonunun başladığını belirttiler.

2017-2018 yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalırken, Batman’daki kırtasiyeciler de kalem, defter, çanta ve diğer okul malzemelerini getirerek, sezon için tüm hazırlığını tamamladı.

Eğitim-öğretim sezonunun açılmasına günler kala kırtasiyeciler, okul açılışı için müşterilerini beklerken, velileri de şimdiden kırtasiye alışverişi telaşı sarmış durumda. 

Eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kala işleri açılan kırtasiyeciler, velilerin çocuklarının okul ihtiyaçlarını tek tük yaptığını, okulların açılmasıyla beraber işlerinin daha da artacağını söylediler.

Kanserojen madde konusunda velileri uyaran kırtasiyeciler, kaliteli kırtasiye malzemeleri alınması gerektiğini belirttiler.

Kırtasiye sezonu ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İkra Kitap Kırtasiye sahibi H. Sinan İren, eğitim-öğretim sezonuna hazır olduklarını söyledi. Velilere kanserojen madde uyarısında bulunan İren, kaliteli mal almaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Velilerin kırtasiye malzemesi alırken çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden İren, “Yeni okul sezonunun bütün öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum. Yeni eğitim sezonuyla ilgili bütün hazırlığımızı yaptık. Kırtasiye, çanta, defter, üniversiteye hazırlık okul kitaplarını hazırladık. Okulların açılmasına 10 gün kala tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Tek tük müşteriler gelip şu anda ihtiyaçları olan şeyleri almaya başladılar.” diye konuştu.

Kanserojen madde konusunda velileri uyaran İren, “Bütün velilere tavsiyemiz taklit Çin malı ürünler almasınlar. Özellikle taklit olmayan lisanslı ürünlerin alınmasını tavsiye ediyoruz. Taklit ürün alınınca hastalık yapıyor. Taklit ürünler kanserojen madde doludur. Onun için taklit ürünlerin alınmaması daha uygundur.” dedi.

Okulların açılmasıyla alışverişlerin artacağını kaydeden İren, “Öğrenciler tek tük çanta, kalem, kişisel eşyalarını alıyorlar ve defterleri de öğretmenlere bırakıyorlar. Öğrenciler öğretmenlerin tavsiyelerine göre defterlerini alıyor. Şu anda bizler alışverişlerin yapılmasını bekliyoruz. Okulun açılmasına bir iki gün kala çok yoğun oluyor. Şu anda ihtiyaçlar kısmi olarak alınıyor. İlkokul ve ana sınıf öğrencilerinin velileri bir hafta önceden alışverişlerini yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler