“Kitap okumak önemli bir ihtiyaçtır”

Kitap hediye edip, öğrencilerle birlikte kitap okuyan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kitap okumanın önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulunda "Batman Her Yerde Okuyor" projesi kapsamında başlatılan okuma saati etkinliğine Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Okul Müdürü Hamdin Baltacı’dan okul ve etkinlik hakkında bilgi alan Kurtaran, daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye etti. Ardından Kurtaran, okuma saati etkinliğinde öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Her gün belirli saatte okumaya zaman ayrıldığını söyleyen Kurtaran, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bizler okumaya çok önem verdiğimiz için her gün bir dersimizi okumaya ayırıyoruz. Tabi bu yeterli değil. Bunun için okumalarımıza evde de devam edeceğiz. Kitap okuma bizim için alışkanlık haline gelmeli. Gelişmiş ülkelerdeki insanlar arabada, evde, trende, vapurda, metroda, parkta, deniz kenarında kısacası her yerde kitap okuyorlar. Buradan anlaşıldığı gibi kitap okumak önemli bir ihtiyaçtır. Toplumlar ve devletler bilgiyle büyür, gelişir, bilgiyle diğerlerinden ayrılır." dedi.

"Bilgili toplumlar ekonomide de sağlıkta da diğer toplumların önündedir." diyen Kurtaran, "Onun için bizler de ülkemizi, toplumumuzu ve ilimizi bilgili bireylerden oluşacak hale getirmek için gayret etmeliyiz. Okuma o kadar önemli ki Cenab-ı Allah, Hz. Peygamber’e (sav) ilk olarak 'Oku' emrini verdi. Aynı zamanda ilk insan ve peygamber olan Hz. Adem’i yaratan Yüce Allah ona can verdikten hemen sonra bilgiyi verdi. Hiç kimse benim bilgiye ihtiyacım yok diyemez. Bütün bu sebeplerden ötürü bilgiye ulaşmak için biz de çok okuyacağız." diye konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler