Koroner Anjiyografi Ünitesi bölgeye hitap ediyor

Koroner Anjiyografi Ünitesi bölgeye hitap ediyor

Batman Bölge Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi Bölgeye hitap ediyor. 7-24 sağlık hizmeti veren anjiyografi ünitesinde ileri merkezlerde yapılan işlemlerde yapılabilmektedir.

İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Osman Sünger, “Bölge Devlet Hastanesi 2009 yılından bu yana Batman halkına hizmet vermektedir.  Koroner Anjiyografi Ünitesi ise 2012 yılında hastanemizde kurulmuştur ve hizmete girdiği andan itibaren 7 gün 24 saat aktif çalışmaktadır. Hastanemizde 10 Kardiyoloji Uzmanı hekim bulunmaktadır, 19 yataklı Kardiyoloji servisimiz ve toplam 13 yataklı 2 Koroner Yoğun Bakım Ünitesi mevcuttur. Anjiyografi Ünitesinde koroner damarların görüntülenmesi, kalıcı ve geçici kalp pili takılması, ICD (şok cihazı), CRT (kalp yetmezliğine yönelik takılan pil), pil kontrolü, ritim bozukluğuna yönelik elektrofizyolojik çalışma ve ablasyon (yakma) işlemi, sağ kalp kateterizasyonu, ASD kapatılması, böbrek ve beyne giden damarlar gibi damarların görüntülenmesi işlemleri başarıyla yapılmaktadır.

OTEL HİZMETİ DE VERİLMEKTEDİR

Hastanede, 24 saat Kardiyoloji Uzmanı ve koroner anjiyografi ekibinden hemşire ve teknisyenin nöbet tutmakta olduğunu belirten Sünger şöyle devam etti, “Acil müdahale edilmesi gereken kalp krizi hastalarına gecikilmeksizin hızla koroner anjiyografi yapılmaktadır ve yapılan işlemden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Çevre illerden de birçok hasta sevkle ya da kendi koşulları ile başvurmaktadır ayrıca şehir dışından gelen hastalara yönelik otel hizmeti de verilmektedir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler