Batman'da "Besi Organize Sanayi Bölgesi" kurulacak

Batman'da "Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi" kurulmasının planlandığı bildirildi.

Canlı hayvan potansiyelinin modern bir besicilik anlayışıyla ekonomiye kazandırılması amacıyla Batman'da "Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi" kurulmasının planlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, kurulması hedeflenen Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin Batman'a büyük bir katkısının olacağını söyledi.

Batman'da yüzlerce besicinin olduğunu ve bunların kurulacak organizeyle bir araya geleceğini belirten Güneş, "Organize hayvan sanayisini Batman'a kazandırmak için son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Sayın Valimizle de yaptığımız ön görüşmede konuya çok sıcak bakıldı. Bugün konuyla ilgili yapacağımız görüşmede kesin bir sonuca gideceğiz. Batman'daki besiciler Türkiye’nin neredeyse hiçbir yerinde yok. Yüzlerce besicimiz var. Bu besicilerimizin hepsi evlerinin ya bodrum katlarında ya da bahçelerinde bulunmaktadır. İnşallah büyük bir hayvan organize sanayisini kuracağız." dedi.

"Yüzlerce insan burada istihdam edilecek"   

Organizenin tam donanımlı olacağını ve yüzlerce insana istihdam sağlayacağını vurgulayan Güneş, "Bu organize sanayinin içinde kesimhanesi, yem fabrikası, alt yapısı yapılmış, sosyal tesisi olacak ve yaklaşık 350-400 çiftlik kurulacaktır. Hayvan organize sanayisini Batman'a kazandırdığımız zaman, tahmin ediyorum ki en az Organize Sanayi Bölgesi kadar kıymetli bir organizeyi şehrimize kazandırmış olacağız. Bu organizenin bizlere muhteşem faydası olacaktır. Besicilerimiz burada yılda iki kez yetiştirdikleri hayvanlarını kesime getirecekler ve kesim de organizenin içinde olacak. Kurulması düşünülen bu organizede yüzlerce insan burada istihdam edilmiş olacak." diye konuştu.

"İnşallah bu tesisi Batman'a kazandıracağız”

Hayvancılığın hem ülkemiz hem de bölge için çok önemli olduğuna işaret eden Güneş, "Hayvan organizesiyle birlikte besicilerimizi şehrimizin içinden de çıkarmış olacağız. Besicilerimiz organizede bir arada olacaklar. Nasıl fabrikalar için sanayi bölgesi kuruluyorsa hayvanlar için de bir organize sanayi kurulacak ve bu çok önemlidir. Organizenin en az 2 bin dönüm ve daha fazlasını kapsayacak şekilde planlanmaktadır. İnşallah bu tesisi Batman’a kazandıracağız. Bu tesissin kurulması tahminimce kabul de edilmiştir. Batman civarında tespit ettiğimiz 2-3 yer var. Uygun olan yerde inşallah organizeyi kurmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler