Kullanılmış Maskeler Tehlike Oluşturuyor

Batmanda koronavirüs tedbirleri kapsamında ilimizde maske takma zorunluluğu getirilmesi ile birlikte kendini korumak isteyen vatandaşlar çevreye zarar vermeye başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) salgını sonrası bazı vatandaşların önlem olarak kullandığı eldiven ve maskeleri sokaklara attığı görüldü.

Koronavirüs salgınının ardından sağlık kurumları ve uzmanlar hijyen çağrısı yaptı ve vatandaşlara maske ile eldiven kullanmalarını önerdi. Salgından korunmak isteyen birçok vatandaş da önlem amaçlı maske ve eldiven kullanmaya başladı. Koronavirüs vakalarının sayısı artmaya devam ederken, salgın için önlem amaçlı takılan eldiven ve maskelerin sokaklarda yerlere atılması dikkat çekti. Kullanılmış maske ile eldivenlerin en çok toplu taşıma durakları çevresinde ,parklarda ve ATM'ler çevresinde yere atılmış olduğu görülürken, atık olan bu ürünler koronavirüs salgınının olduğu bir dönemde hijyen açısından da tehlike yaratıyor.
 
 
"KESİNLİKLE KAPALI ÇÖP KUTULARINA ATALIM"
 
Yetkililerden yapılan açıklamada yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa tutan kişiyi hasta edebileceğini belirtilerek,  "Yere atıldığı zaman, atılan maskenin üzerinde yeterli miktarda virüs yükü varsa tutan kişiyi kontamine edebilir ve hastalandırabilir. dışarı çıkıyorsanız maske takabilirsiniz ama çıkardıktan sonra kesinlikle çevreye direkt atmayalım. Sonuçta evlerinizden çıkıyorsunuz, lütfen mümkünse bir poşet alıp o poşetin içine atın. Atarken de yanlarından içe doğru kapayıp öyle atalım. Çünkü böylece içerideki virüs partiküllerini en azından dışarıya bulaştırmamış oluyorsunuz. Kesinlikle kapalı çöp kutularına atalım. Sokaklarda, ben de bazen maske ve eldiven görüyorum. Biz hep 'evden çıkmayın, toplumu koruyalım, hijyen kurallarına uyalım' diyoruz ve bunu yapmaya çalışıyoruz ama ortalıktaki bu görüntü gerçekten bizim için toplum sağlığını korumak açısından çok ciddi risk olacaktır" ifadeleri kullanıldı. Vatandaşlar da “Koronavirüs'e karşı kullandığımız eldiven ve maskelerin sokağa atılması tehlike oluşturuyor. Lütfen toplum sağlığımız açısından bu konuda duyarlı olalım.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler