Küpe affı hayvan sahiplerini sevindirdi

Küpe affı hayvan sahiplerini sevindirdi

Daha önce hayvanlarını başka ile nakil ederken sıkıntılar yaşayan hayvan sahipleri çıkan küpe affı sayesinde bu sıkıntılardan kurtuldular.
 
Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına küpe takmayan yetiştiricilere ve elinde küpesiz hayvan olanlara 31 Mart 2019 tarihine kadar cezai işlem uygulanmayacak. Ayrıca yetiştiriciler, bu tarihe kadar işletmelerindeki hayvan sayısını da güncelleyebilecek. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar için küpe affı getirilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliklerine göre, hayvan sahipleri 31 Mart 2019 tarihine kadar küpesiz hayvanlarına küpe takarak kayıt sistemine dahil edebilecekler. Ayrıca bu tarihe kadar işletmelerindeki hayvan sayısını da güncelleyebilecek olan hayvan yetiştiricilerine, bu tarihe kadar küpe taktırmadıkları için herhangi bir cezai işlemin de yapılmayacağı belirtildi. Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, getirilen af ile her yaştan hayvanın küpe takabileceğini söyledi.
 
“BÖLGE HAYVANCILIĞI İÇİN FIRSATTIR”
 
Daha önce 3 aydan büyük olan buzağa küpe takmanın yasak olduğunu anımsatan Başkan Durmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın yayımladığı tebliğ gereği artık 31 Mart 2019 tarihine kadar 3 aydan büyük buzağlara, ineklere, düvelere de küpe takılabilecek ve hayvanlar kaçak olmaktan çıkacak. Bölge hayvancılığı için bu bir fırsattır. Hayvanlarımız daha önce küpe takılmadığı için kaçak durumuna düşüyordu ve destekleme de alınamıyordu. Bu kapsamda küpe takılacağı için destekleme de çıkacaktır. Mevzuat gereği annesi küpesiz olan hayvana buzağısına da küpe takılmıyordu. Destekleme de buzağı üzerinden verildiği için büyük bir destek kaybına yol açıyordu. En azından bu giderilmiş oldu.” dedi.
 
“MÜRACAAT YAPIP BAŞVURU YAPABİLİRLER”
 
Hayvan yetiştiricilerine çağrıda bulunan Başkan Durmaz, “Tüm hayvan yetiştiricilerine uyarımız var; hayvanlar üç aydan büyük veya küçük fark etmiyor. Sığır cinsi ne tür hayvanı varsa, eğer küpesizse bulundukları il veya ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle, ya da birlik üyesiyse birliğe müracaat yapıp hayvanlarına küpe takabilirler.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler