KURAKLIK ENDİŞESİ YAŞAYAN MEZRA SAKİNLERİ SULAMA KANALLARI TALEPLERİNİ YİNELEDİ

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol Köyü Kavak Mezrası sakinleri, daha önce birçok kez dile getirdikleri sulama kanallarının kuraklık endişesi nedeniyle bir an önce yapılması taleplerini yinelediler.

Kış mevsiminin ortalarında olduğumuz bu günlerde yağışların az olması nedeniyle çiftçileri kuraklık endişesi sardı. Hasankeyf'e bağlı Üçyol köyü (Dıfnê) Kavak Mezrası (Xırbê İsmail)  çiftçileri ekinlerini sulamak ve yazın sulu tarım yapmak için kullanılamaz hale gelen sulama kanallarının tekrar yapılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundular.

Daha önce birçok kez ilgili kurumlara başvuru yaptıklarını ancak 10 yıldır etüt çalışması dışında hiçbir faaliyet yapılmadığını belirten çiftçiler bir an önce bu kanalların yapılması için taleplerini yinelediler.

Arazilerinin yanından ve içinden geçen dere suyunun değerlendirilmesi gerektiğini, bunun sulama kanalları vasıtasıyla ancak mümkün olabileceğini söyleyen çiftçiler kanallarının yapılmaması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

İLKHA muhabirine yaşadıkları sorunları ve taleplerini anlatan Kavak Mezrası sakinleri, sulama kanallarının kendileri için hayati bir önem taşıdığını ve bunun göz ardı edilemez bir durum olduğu söylediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler