Sevgi-Der’den 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarına destek

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerine destek açıklamasında bulunan Batman Sevgi-Der, İslami hizmetlerinden dolayı cezaevlerine konulan FETÖ mağduru Yusufilerin tekrar yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Batman Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerine destek açıklamasında bulundu.  

Dernek binasında yapılan basın açıklamasını Sevgi-Der Yönetim Kurulu adına Ahmet Yıldız okudu. Yıldız, yıllardır İslami hizmetlerinden dolayı cezaevlerinde hukuksuzca yatmakta olan kardeşlerinin itibarlarının geri kazandırılması ve yargı yolunun yeniden açılmasını istediklerini söyledi.

FETÖ’nün kumpasları sonucu Müslümanların cezaevlerine konulduğunu belirten Yıldız, “90’lı yıllarda İslami bir yaşantıya sahip olduklarından; Cami ve Kur’an’a olan hizmetlerinden dolayı, çeşitli hile, tuzak, kumpaslar ve akla-hayale gelmeyen yöntemlerle gözaltına alınarak, gözleri kapalı bir halde vahşi işkencelerle zorla imzalatılan belgeler ile Müslümanlar cezaevlerinde, haksız-hukuksuz ve adaletten yoksun bir şekilde Yusuf misali tutuklanmış bulunmaktalar. Aynı şekilde 28 Şubat Post Modern Darbesi ile İslami kimliklerinden dolayı FETÖ ve diğer karanlık güçler tarafından cezaevlerine atılmış birçok inançlı kesim bulunmaktadır. Bununla beraber aileleri de mağdur edilip, onlarla birlikte cezalandırılmaktadır. Birçok mahkûm kendi memleketlerinde değil de, çok uzak yerlerdeki cezaevlerine nakledilmekle, tutuklunun anne-babası, eşi, çocukları ve yakınları da onlarla birlikte cezalandırılmaktadır.” dedi.       

“Yusufiler tekrar yargı önüne çıkarılırsa masum oldukları ortaya çıkacaktır”

Komplolar sonucu cezaevlerine atılan Yusufi mahkumların tekrar yargılanması gerektiğine vurgu yapan Yıldız, “15 Temmuz darbe girişimi ispatladı ki bu yapının ve karanlık şer güçlerinin tüm uğraş ve çalışmaları inançlı Müslümanlar üzerinedir. Bu zorluklara rağmen inançlı Müslüman halk, elinde Tevhid bayrağı dilinde tekbir ile inancına ve ümmete sahip çıkmış ve canı ve kanı pahasına meydanı şer güçlerine teslim etmemiştir. Ergenekon-Balyoz davalarından cezaevlerinde olan insanlara yargı yolu yeniden açılıp tamamı cezaevlerinden çıkmış iken, inançlı kesime reva görülen bu zulüm, çifte standart ve hukuksuzluklar asla kabul edilemez. Bu nedenle mustazafların yanında olan inançlı bir sivil toplum kuruluşu olarak diyoruz ki; adaletin sağlanmadığı yerde, kalkınmadan söz etmek boşa kürek çekmektir. Cezaevlerinde İslami kimliklerinden dolayı yatmakta olan Yusufiler tekrar yargı önüne çıkarılsın. Tekrardan yargılanınca bu insanlarımızın suçsuz ve masum oldukları ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler