KÜTÜPANEYE "ERİŞEBİLİRLİK BELGESİ"

Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesine ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verildi.

Vali Hulusi Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde; Valilik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonucunda erişebilirlik konusunda gerekli koşulları sağlayan ‘Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Belgesi” verdi.
 
Vali Hulusi Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde; Valilik  İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonucunda erişebilirlik konusunda gerekli koşulları sağlayan ‘Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Belgesi” verdi. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucunda; Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi hizmet binasının; açık alanın, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olması nedeniyle Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.
 
Kütüphane hizmet binasında yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Valimiz, komisyon üyelerinden yapılan düzenlemelere ilişkin bilgi aldı. Vali daha sonra, görme engelli ve az gören vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere hazırlanan Engelsiz Kütüphane salonunda incelemelerde bulundu.
Salonda; 2 bin 326 kitap dışı materyal, 11 adet internet bağlantılı bilgisayar, 1 adet kitap okuma makinası, 1 adet büyüteç sistemi ile görme engelli vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Kaset ve CD'ler, CD çalarlar ile birlikte görme engelli kitapseverlere ödünç verilmekte. Ayrıca bu bölümde kitap dışı materyal olarak; ses kaseti, CD, DVD, video kaset, braille kitap ve dergiler yer almakta.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler