Kütüphaneciler sorunları için toplandı

Batman'da 2019 yılının Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısının ikincisi, kentteki tüm kütüphane sorumlularının katılımı ile gerçekleşti.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet İhsan Aslanlı başkanlığında, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde "Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı" yapıldı.

Toplantıya; İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Emin Yılmaz, kütüphane sorumluları ile ilçelerdeki kütüphane yetkilileri katıldı.

Toplantıyla ilgili bilgi veren Batman Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Emin Yılmaz, ilde bulunan kütüphanelerin sorunlarının ayrı ayrı saptanması, kütüphaneler arası iletişim ve işbirliğinin sağlanması, yerelinde çözüme kavuşturulacak sorunların yerinde tespit edilmesi amacıyla yılda iki defa Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı yapıldığını söyledi.

Yılmaz, "Gerçekleştirilen bu toplantılarda; bina onarımları, malzeme durumu, kütüphane açma-kapama teklifleri, yerinden materyal alımı, ciltleme işleri, teknik hizmetlerde karşılaşılan sorunlar, ayıklama ve düşüm işlemleri, ortak kültürel etkinlikler, derleme hizmetleri, kütüphaneler arası işbirliği gibi konular gündeme alınarak görüşülüyor." dedi.

Toplantının verimli geçtiğini belirten Yılmaz, "Toplantı gündemi ile yerelinde çözüme kavuşturulan ve kavuşturulamayan konular ayrıca Kütüphaneler Eşgüdüm Toplantısı Tutanağı ile kayıt altına alınarak, Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz ve Batman'daki bakanlığımıza bağlı toplam 11 kütüphanenin (il, ilçe, şube halk ve çocuk kütüphanelerimizin) sorumlularının katıldığı temmuz ayı kütüphaneler eşgüdüm toplantımız, adı geçen konularla ilgili olarak oldukça verimli geçmiştir." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler