Mahalle sakinleri, güvenlik ve ulaşım sorunlarının çözülmesini bekliyor

Batman'da, çoğunluğu TOKİ konutlarından oluşan Yenişehir Mahalle sakinleri, ulaşım ve güvenlik önlemlerindeki eksiklerin giderilmesini istiyor.

2006 yılında yaşanan sel felaketinin ardından merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta Kuyubaşı (Cegeluye) köyü yakınında TOKİ konutları yapıldı. 2008 yılında tamamlanan bin 200 TOKİ konutuna ek olarak yaklaşık 160 hane ile birçok bina ve site daha eklendi.

 

Yaklaşık 7 bin nüfuslu Kuyubaşı TOKİ, Batman merkeze bağlanarak Yenişehir Mahallesi olarak ismi değiştirildi. Kurulduğu günden beri özellikle yaz aylarında ulaşım ve güvenlik başta olmak üzere, birçok sıkıntının olduğu TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, hizmet bekliyor.

Her mahallede olduğu gibi kendi mahallelerinde de sıkıntılar olduğunu dile getiren esnaf Erdal Seven, “Bizim mahallenin de bazı sorunları var. Mahalle muhtarımız ilgileniyor yeterince ama biz halk olarak sorunlarımızı dile getirmek istiyoruz.” dedi

“Özellikle güvenlik bu sorunumuza dikkat edilmesini istiyoruz”

Seven, “Öncelikle otobüs seferleri konusunda sıkıntılarımız var. Yarım saate gideceğimiz yere üç saate gidiyoruz. Belediye başkan vekilimizden bu sorunumuzun çözümü için kendisinden rica ediyoruz. İkinci sorunumuzda çocuklarımızı görüyorsunuz, gece geç saate kadar parklarda oynuyorlar. Bu yoldan her türlü insan ve araç geçiyor. Bu yolumuz tenha bir yerdir. Özellikle güvenlik sorunumuza dikkat edilmesini istiyoruz. Bu bölgeye mobese kamaralarının takılmasını istiyoruz. Aşağı yerlerde birkaç tane var ama bu bölgemizde mobese yok. Bir başka sorunumuzda buralara güzel yatırımlar yapıldı ama park ve bahçelerimiz çok bakımsız ve düzensiz olduğundan yetkililere, mahallemize sahip çıkılması çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.

“Mobeselerin takılmasını ve mahalle bekçilerinin olmasını istiyoruz”

Mahallenin büyük olduğunu belirten esnaf Fatih Vural ise, şunları kaydetti:

“Mahallemiz için yetkililerden istediğimiz, kamera güvenlik sisteminin kurulmasıdır. Birkaç yere mobese kamerası takılmasını ve mahalle bekçilerinin buralarda olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın güvenliği için bu isteğimizi emniyet yetkililerin duymasını istiyoruz. Bir başka sorunumuzda otobüs seferlerimizin eskisi gibi olmasını Belediye başkanı ve vekilimizden talep ediyoruz.”

Bir diğer esnaf Süleyman Sebuktekin ise, “Esnaf arkadaşlarımız sorunlarımızı az çok dile getirdiler. Özellikle bu bölgemize mobese kamaralarının takılmasını istiyoruz. Çocuklarımız sürekli dışarda ve parklardalar. Dışardan çok sayıda yabancı araba ve insanlar bu yolu kullanmaktadır. Bu bölgede kazalarda çok olduğundan kamera sisteminin yapılmasını istiyoruz. Otobüs seferlerinin ve güzergâhlarının eski sisteme göre gitmediğinden dolayı vatandaşlar çok mağdur oluyor. Güzergâhın eskisi gibi mezarlıkların önünden gitmesini istiyoruz.” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler