Mahalleli yetkililere seslendi: İlla ölümlü bir kaza mı olması lazım

​Batman’da herhangi bir alt geçit ile hemzemin geçidin olmaması nedeniyle iki mahalleyi ayıran rayların üzerinde geçmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, sorunun giderilmesi için "illa ölümlü bir kaza mı olması gerekir." diye sordular.

Batman merkez Belde ile Çamlıtepe mahallelerini birbirinden ayıran raylarda her hangi bir alt geçit ile hemzemin geçidin olmaması olası kazalara davetiye çıkarıyor. Hayatlarından endişe duyduklarını söyleyen mahalle sakinleri yetkililere seslenerek, "illa ölümlü kazaların olması mı gerekiyor" diyerek tepki gösterdiler.

Mahallelerinin kurulduğu günden bu yana aynı sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, alt geçit talebinde bulunduklarını ve birkaç yıldır başlatılıp durdurulan projenin devam ettirilmesi gerektiğini söylediler.

Yarım kalan projenin bitirilmesini isteyen mahalle sakinlerinden İsmail Bayram, 2016 yılında başlanılan söz konusu proje için çok çaba sarf edildiğini söyledi.

Tren raylarında alt geçidin yapılması mahalleliyi rahatlatacağını dile getiren Bayram, “Bu yolda her hafta kaza oluyor. Bu kazalardan dolayı artık rahatsızız. Buraya bir şeyler yapılsın. Yapılan projelerden dolayı belediyeye teşekkür ediyoruz ama burayı çok ihmal ettiler. Muhtarımıza da sesleniyoruz. Burayla ilgilensinler artık kazalar olmasın. Arabalarımızın geçişinde sıkıntı oluyor. Bizim başımıza kaza gelmedi ama başkalarının başına geldi. Buranın ıslahı için çok söylediler gelip baktılar ama boş secim yaklaşıyor geliyorlar secim bitiyor gidiyorlar. Artık rahatsızı gerekirse kendimiz yapacağız yeter ki izin versinler.” dedi.

“Buraya bir an önce altgeçit yapılmasını istiyoruz”

Kaçak geçişin kapatılıp yerine bir altgeçittin yapılmasını talep eden vatandaşlardan Veysel Şeker, “Geçen hafta burada kaza oldu yavaş çarptı ama sonuçta çarptı. Burada her geçtiğimde tedirgin oluyorum. Altgeçit yapılırsa çok daha iyi olur. Benim çocuğum buradan okula gidiyor. Güvenli geçemiyor. Altgeçit olursa güvenli bir şekilde geçecek. Bu şekilde çocuklar yola giriyorlar tren gelir belli olmuyor. Buraya biran önce altgeçit yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu yol kazalara sebebiyet vermektedir”

Belde Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin Torlak, “Belde Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesini bölen tren raylarının geçtiği yolda altgeçit olması gerekirken yapılmamıştır. Geçici olarak kepçe ile düzeltilen bir yol vardır bu yolda kazalara sebebiyet vermektedir. Sık sık belediye başkanlığına ve diğer mülki amirlere bildirmemize rağmen şimdiye kadar hiçbir çözüm yapılmadı. Bir vatandaş olarak dile getiriyorum ama derdimi dinleyen ve çareyi bulan yok. Vatandaş bu sıkıntıdan dolayı işkence çekiyor. Daha 10 gün önce burada bir tren kazası yaşandı. Bir proje var belediyede duruyor. Belediye bu projeyi uygulamıyor. Yetkililerden bir an önce bu projeyi hayata geçirmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Yetkililer artık sesimizi duysun”

Binaların inşaatı için geçici yapılan yol hemzemin geçidi olarak kullanıldığını dile getiren vatandaşlardan Selahaddin Bekil, “Bu bina yapıldığı zaman herhangi bir yol burada yoktu. Burası müteahhit tarafından geçici olarak açılan bir yoldur. Biz şu anda mağduruz buranın kapatılmasını istiyoruz. Bu geçit resmi olmadığı için buranın kapatılmasını istiyoruz. Buraya bir altgeçit lazımdır. Buraya 3 tane çıkış verilmiş doğrudur. Yeni köprüler yapıldı ama halen faaliyete geçmiş değildir. Bir yol daha var ağaçlar kesilmesin diye yola çıkış verilmiyor. Burada kaç tane eylem yaptık. Buradaki asfaltı bile bir tane hayırsever kendi parasıyla yaptırdı. Belediye asfaltı bile dökmedi. Başka çıkış olmadığı için bu yol açık bırakılıyor. Bir altgeçittin olmasını mutlaka istiyoruz. Yetkililer artık sesimizi duysun.” diye konuştu.

“Valiliğe ve belediye sesleniyoruz; illa ölümlü bir kaza mı olsun”

Daha öncede İLKHA aracılığıyla seslerini duyurduklarını belirten vatandaşlardan Şehmus Bayram, “Kazaların olmaması ve altgeçittin yapılması için yetkililere seslendik. Maalesef ne valilik ne de belediye hâlen buna el atmadı. Geçen gün tren bu kaçak geçişte arıza yaptı. Başka yolda olmadığı için bu yol olduğu gibi kapandı. Yolun iki tarafı araç doldu. Allah göstermesi bir yangın veya hasta olsaydı hiç kimse geçemezdi. Arızanın giderilmesi için birkaç saat beklediler. Tren geçişinde kazalarda oluyor. Yetkililere sesleniyoruz. Bu kazalar ölümler olmadan bu soruna müdahale edelim. Maalesef hiç kimse bu işe bir el atmış değildir. Valiliğe ve belediye sesleniyoruz bir mahalle sakini olarak diyorum ki; illa ölümlü bir kaza mı olsun bu yolun açılmasını istirham ediyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler