Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hollanda’da

Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hollanda’da

Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamındaki “Bir Kalbe Dokunmak Bin Gelecek Yeşertmektir: Batmandaki Okullarda Şiddeti önleme ve Kriz Yönetimi Stratejilerini Geliştirmektir.
 
Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamındaki “Bir Kalbe Dokunmak  Bin Gelecek Yeşertmektir: Batmandaki Okullarda Şiddeti önleme ve Kriz Yönetimi Stratejilerini Geliştirmektir.” Projesi kapsamında Hollanda akışını gerçekleştirmek üzere 21 – 31 Ocak tarihleri arasında Amsterdam’da gittiler.
 
Okul Müdürü Mehmet Reşit Önlü ve Projenin hazırlayıcısı ve Koordinatörü olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Asım Çelebi’nin yer aldığı projenin içeriğinde; öğrencilerin erken okul terklerini engelleme, kız öğrencilerinin okullaştırılması, öğrenciler arasında şiddeti önleme ve kriz yönetimi, Hollanda Eğitim Sistemi, Ölçme ve değerlendirme Yöntemleri, Lise ve üniversite yerleştirme işlemleri alanlarında öğretmenlerin yurtdışında alanında uzman eğitimci ve pedagogların desteğiyle okulda yaşanılan sorunlara profesyonelce yaklaşımı esas almayı hedeflemektedir. Toplamda üç akışı olan Projenin diğer akışları Nisan ayında İtalya, haziranda da İspanya’da gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda toplamda 21 idareci ve öğretmenin eğitim görmesi beklenmektedir. Bu denli bir katılımın olması Batman için bir ilktir. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler