‘Meclise 80 değil, 180 vekille gireceğiz’

‘Meclise 80 değil, 180 vekille gireceğiz’

‘Meclise 80 değil, 180 vekille gireceğiz’
 
HDP Eşgenel başkanı Sezai Temelli, ilçelerde partililere seslendi. Temelli, Diyarbakır’da ‘Kürt sonunu vardır’ diyenlerin Ankara’ya döndüklerinde ‘Kürt yoktur’ dediğini belirtti.
 
      Temelli’ye, HDP Batman Milletvekili Adayları, İl ve ilçe yöneticileri ve bir süre önce cezaevinden çıkan Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da eşlik etti. Beşiri ilçesinin ardından İkiköprü beldesini ziyaret eden Temelliyi coşkulu bur kalabalık karşıladı. Burada halka seslenen Temelli, daha sonra Kozluk ilçesine geçti. Üçyol mevkiinde toplanan kalabalığa seslenen Temelli, HDP'nin projesinin yeni yaşam, inadına barış, inadına sevgi ve tek adam rejimini yıkma projesi olduğunu belirtti.
 
 
Temelli, yaptığı konuşmalarda, “Tüm farklılıklarımızla el ele, omuz omuza bu topraklara, orta doğuya barış gelecek, barış HDP ile gelecek.  Selahattin Demirtaş Demokratik çağrı yaptı diye suçluyorlar. Demirtaş demokratik bir çağrı yapmıştır. IŞİD vahşetini durdurmak için çağrı yaptı.
 
Oysaki Erdoğan, ‘Kobani düştü düşecek’ dedi ama Kobani düşmedi. Erdoğan düşecek Erdoğan. Diyarbakır'a gideceksin ‘Kürt sorunu vardır, benim sorunumdur’ diyeceksin. Ankara'ya döndüğünde ‘Kürt diye bir şey yoktur’ diyeceksin. Seçim gelince hepsi Kürt oluyorlar, seçim bitince hepsi Kurt oluyorlar. Kürt sorunu çözülmeden, demokrasi sorunu çözülmez. Demokrasi sorunu, bütün sorunların bileşkesidir
 
Artık Kürt halkı seni yok sayacak. Maksatları HDP'yi baraj altında bırakarak 80 Milletvekilini kapmak olanlar yanılıyor, biz meclise gireceğiz ama 80 Milletvekiliyle değil 180 Milletvekiliyle gireceğiz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler