"Uyuşturucuyla mücadele devlet politikası haline gelmeli"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, uyuşturucuyla mücadelenin devlet politikası haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu kullanımı gençler arasında gittikçe yaygınlaşıyor. Uyuşturucu kullanımının çocuk yaşlara kadar indiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yetkililere seslenerek gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Uyuşturucunun yaygınlaşmasının gençliğin geleceğini tehdit ettiğini, uyuşturucuyla mücadelenin herkesin vazifesi olduğunu vurgulayan Şahin, asıl görevin devlete düştüğünü, yetkililerin uyuşturucuyla mücadeleyi devlet politikası haline getirmeleri gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR olarak bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını aktaran Şahin, uyuşturucuyla mücadelelerine kesintisiz olarak devam edeceklerini kaydetti.

"Uyuşturucu kullanımı ilköğretim yaşlarına kadar indi"

Uyuşturucu kullanımının gençler arasından gün geçtikçe yayıldığına dikkat çeken Şahin, "Elbette ki Batman gençliği de bundan olumsuz etkilenmekte ve bu gençlerimiz arasında da yayılmaktadır. Son yıllarda uyuşturucu kullanımı ilköğretim yaşlarına doğru inmektedir. Batman’da görmek istemediğimiz, yüreğimizi acıtan manzaralarla karşılaşıyoruz. Kuytu yerlerde, metruk evlerde, şehrin kenarlarında kızlı-erkekli bir araya gelen gençler gece yarılarında uyuşturucu madde kullanıyorlar." dedi.

"Gençliğimiz bizim geleceğimiz, yarınımızdır"

Gençlerin bir ülkenin geleceği olduğuna işaret eden Şahin, "İnsanı hayvandan ayıran en önemli özellik düşünüyor ve aklını kullanabiliyor olmasıdır. Uyuşturucuya duçar olan bir genç aklını kullanamaz duruma düşüyor. Gençliğimiz bizim geleceğimiz, yarınımızdır. Bir ülke, millet geleceğe dair bir proje oluşturmak istiyorsa bunu gençleri üzerinden yapmak zorundadır. Ülke eğer uygarlıklar düzeyine ulaştırılmak isteniyorsa gençliğini ilmi ve bilimsel olarak yetiştirmelidir. Bu da ancak o gencin kabiliyetini iyi değerlendirmek suretiyle bunu temin edebilir. Bu gerçeklik ortadayken gençlik uyuşturucuya müptela olursa düşünme yetisini yitirir ve işlevsiz hale gelir." diye konuştu.

"Uyuşturucuyla mücadele önceliklerimiz arasındadır"

Uyuşturucu bataklığına düşen bir gencin önce kendisine, sonra ailesine ve daha sonra da topluma zarar verdiğini dile getiren Şahin, "Gençliğimizi bu beladan kurtarmamız lazım. HÜDA PAR olarak uyuşturucuyla mücadele, aklı dumura uğratacak her unsurla mücadele bizim önceliklerimiz arasındadır. Batman Valisini ziyaret ettiğimizde de bu durumu kendisine söyledik. Batman’ın öncelikli meseleleri arasında ilk sırada biz uyuşturucuyla mücadeleyi görüyoruz diye belirttik ve buna dönük tedbirlerin geliştirilmesini istedik." ifadelerini kullandı.

"El birliğiyle çocuklarımızı bu beladan kurtarmalıyız"

Konuşmasının devamında devlet yetkililerine seslenen Şahin, şunları söyledi: "Ülke başta olmak üzere bölgemizde ve Batman’da bu belanın önüne geçmek için siyasi partiler, devlet yöneticileri, STK’lar, kurumlar, basın üzerine düşeni yapması gerekir. Bununla ilgili bir konsensüs oluşturup el birliğiyle bunun önüne geçmek ve gençlerimizi, çocuklarımızı bu beladan kurtarmak için çalışmamız gerekiyor. Gençlerin bu ortama düşmeden önce bunun tedbirini almamız gerekir. Bu belaya duçar olan gençlerimizin tedavisine dönük kesinlikle bir projenin geliştirilmesi gerekir. Gerekirse devlet buna büyük ölçekte bütçe ayırmalıdır. Çünkü gençliğimizi yitirirsek geleceğimiz söz konusu olamaz."

"Bu işin organizasyonunu yapan kişilere ulaşılmalı"

Devletin bu işin organizasyonunu yapan kişilere ulaşması gerektiğine vurgu yapan Şahin, "Batman’da aileleri parçalayan, anneleri ağlatan, görmek istemediğimiz manzaraları oluşturan bu zararlı unsura karşı yetkililerimiz başta olmak üzere bizler de mutlaka bir çaba içerisine girmemiz lazım. Devlet buna sadece güvenlik tedbirleriyle karşı çıkamaz. Bu gereklidir. Son zamanlarda İçişleri Bakanının şiddetle üzerinde durduğunu görüyoruz, fakat bize göre çok yetersizdir. Bu zararlı maddeleri gençlerimizin arasına yayan, satan birkaç kişi vardır. Devlet, bu işin organizasyonunu yapan kişilere ulaşmalıdır. Yoksa sokakta kandırılmış birkaç çocuğu alıp, bir müddet cezaevinde tutup bırakmakla bu işin önüne geçilemez. Devletin emniyet birimlerinin bu işi pazarlayan, satan ve bu maddeyi halkın içine sokan insanlara mutlaka ulaşması ve ciddi müeyyideler getirmesi gerekir. Ancak bu şekilde güvenlik tedbirleri geliştirilebilir." şeklinde konuştu.

"HÜDA PAR olarak üzerimize ne düşerse hazırız"

Uyuşturucuyla mücadelenin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Uyuşturucuyla mücadelede öncelikle aileden başlanılmalıdır. İkinci olarak eğitim kurumlarımızda bununla ilgili özel bir müfredatın, çabanın gösterilmesi lazım. Ondan sonra bu devlet politikası haline getirilerek gençliğimizi bu beladan kurtarmaya çalışmalıyız. Bu konuda HÜDA PAR olarak üzerimize ne düşüyorsa hazırız. Çünkü biz insanı merkeze alan ve insan için siyaset yapan bir partiyiz. Dolayısıyla gençliğimizi bu uyuşturucuya kaptıracaksak siyaset yapmanın da bir anlamı kalmaz. Siyaset yapmak, yönetim mekanizmalarına gelmek insanımızı kurtarmak içindir. Öncelikli olarak gençliğimizi olması gereken noktaya taşımak, ilmi ve bilim olarak bunun projelerini ve politikalarını geliştirmeliyiz. Biz uyuşturucuyla mücadelemizi kesintisiz olarak devam edeceğiz." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler