MELLE İMADETTİN MEZAR BAŞINDA ANILDI

MELLE İMADETTİN MEZAR BAŞINDA ANILDI

PAK Batman Teşkilatı Melle İmadetin Yitiz’i vefatının 1.yıl nedeniyle Anma programı düzenledi.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) yöneticileri ve Yitiz ailesinin katılımıyla il teşkilatında bir anma programı düzenledi.  Dualar okundu.mezarına Ala Rengin ve çiçekler bırakıldı.Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinden sonra PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, Melle İmadetin Yitiz’in siyasetçi ve yurtsever kişiliği ,fedakarlığı Kürt halkına ve ülkesini sevgisi ve şair kişiliği ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Ardın PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik’in gönderdiği mesaj okundu. Seyda İmaddeddin Yitiz'in yaşamını anlatan,yine kendi yazdğı şiirini,oğlu Şerafeddin Yitiz okudu ve anma programı nedeniyle PAK’lılara teşekkür etti. Katılımcıların duygularını kısaca anlatımlarından sonra Seyda İmadedddin Yitiz'in yaşamından kesitlerin sunulduğu bir slayt gösterimi yapıldı ve en çok bilinen şiiri "Qehremanê Esrê Bîsta" kendi sesinden dinletildi. Ardından Seyda İmadeddin Yitiz’in Batman 'a bağlı Bıçakçı köyünde mezarı başına gidildi.Dualar okundu.mezarına Ala Rengin ve çiçekler bırakıldı.

 

PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir,merhum Yetiz’in vatanı ve milleti için çalışan, dur durak bilmez bir Kürt yurtseveri olduğunu, herkes içinbüyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler