Müezzinoğlu: 150 yıldır İslam dünyası kaybediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batman’da düzenlenen ‘Bursa’dan Batman’a Gönül Köprüleri Kuruyoruz’ iftar programında konuştu.

Batman'da düzenlenen ‘Bursa’dan Batman’a Gönül Köprüleri Kuruyoruz’ iftar programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada “150 yıldır bu milletin kaderiyle birileri oynuyor, oynamaya çalışıyor. 150 yıldır İslam dünyası, İslam coğrafyası ümmet ve milletimiz kaybediyor." dedi.

‘Bursa’dan Batman’a Gönül Köprüleri Kuruyoruz’ iftar programı, Müezzinoğlu’nun yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ahmet Deniz, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen iftar programında Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından okunan ezandan sonra İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından oruçlar açıldı. İftar yemeği ardından Batman ve Bursa AK Parti İl Başkanları, Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vali Ahmet Deniz birer selamlama konuşma yaptı.

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından Müezzinoğlu, tüm katılımcıların Ramazan'ını tebrik ederek konuşmasına başladı.

Müezzinoğlu, “Ramazan'ın rahmeti, bereketi ve mağfireti cümlemizin üzerine olsun. Gönüllerimize ve hanelerimizi huzur bereket getirsin. Kardeşlik duygularımızı zenginleştirsin ve güçlendirsin.” dedi.

Konuşmasının devamında Müezzinoğlu, “150 yıldır bu milletin kaderiyle birileri oynuyor, oynamaya çalışıyor. 150 yıldır İslam dünyası, İslam coğrafyası ümmet ve milletimiz kaybediyor. Bunun ucunda yine kendimize bakıp ilim ve irfan medeniyetine sımsıkı sahip çıkmak, hak ve adalet medeniyetimize sımsıkı sahip çıkmak, huzur ve barış medeniyetine sahip çıkmak onun da özünde 'Ancak Müslümanlar, Mü'minler kardeştir' var. Biz kardeşliğimizi güçlendiremezsek aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere fırsat verirsek 30-40 yıldır ödediğimiz bedellerden daha ağırını ödemekle karşı karşıya kalırız.” ifadelerini kullandı.

Bursa-Batman Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesinin yeni bir bakış açısı kazandıracağını belirten Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu proje özü itibariyle kardeşliğimizdir. Bu kardeşliğimize sahip çıkarak bu mübarek Ramazan'ın hakkını vermiş oluruz, hem de inandığımız bu medeniyet için bütün sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluruz. Derdimiz hepimizin yarınlarını bugünlerden daha iyi yapmak. Gençlerimizin geleceğe olan umudunu artırmak, birlikte büyük millet olmak, birlikte büyük hayallerin peşinde koşmak, birlikte büyük projeleri hayata geçirmek. Batman bu anlamda potansiyeli ve dinamiti güçlü olan bir ilimizdir. Bu anlamda Batman ile birlikte Bursa’nın kardeşliği güzel ve farklı örnekleri hem Batman boyutuyla hem bölge boyutuyla güzel örnekleri çıkaracaktır.”

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, "Bu anlamda istiyoruz ki bölge ile Türkiye'nin her noktasını buluşturalım. Edirne'de ne varsa Ardahan'da da o olsun. Bursa'da ne varsa Batman'da onu başarsın, biz de destek olalım. Denizli'de ne varsa Van'da da olsun. Denizli’nin dinamiklerini Van’a da taşıyabilelim. Bunun için huzura, kardeşliğe, güvene ihtiyacımız var. Bütün bunu başaracak olan da birbirimizi daha çok sevmek, kardeşlik duygularımızı güçlendirmektir. Rabbim inşallah birbirimizi daha çok sevebilmeyi bizlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, son olarak Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını da tebrik ettiğini söyledi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler