Müftü ilk Resmi Nikâhı kıydı

Müftü ilk Resmi Nikâhı kıydı

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren evlendirme memurluğu yetkisinin Müftülüklere verilmesi neticesinde İlimizde ilk Müftü nikâhı kıyıldı.
 
Müftü nikâhı için İl Müftülüğünce müracaat eden Bilal Sarıçiçek ve Nesrin Tileği çiftinin nikâhlarını Müftülük konferans salonunda şahitler huzurunda İl Müftüsü Turgut Erhan kıydı. Evlenme cüzdanını yeni evli çifte takdim eden İl Müftüsü Erhan, “ Hayırlı olsun. Attığınız imzalarla aile birliğiniz kurulmuş oldu. “ dedi.
 
İLK MÜFTÜ NİKAHI KIYILDI
 
Yeni evli çifte nasihatlerde bulunan İl Müftüsü Erhan “sürdürebilir bir evlilik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye bağlıdır. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü ve sıkıntılı günlerinizde de sevgi ve saygı çerçevesinde birbirinize destek ve yardımcı olmalısınız. Karı-Koca olarak birbirinize karşı hak ve sorumluluklarınıza riayet etmelisiniz. Birbirinizi incitecek söz ve kaba davranışlardan sakınmalısınız. Bize her konuda örnek olan Sevgili Peygamberimizin Hz.Hatice annemizle olan evliliğini örnek almalıyız. Onların birbirleri ile olan sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır ve muhabbetlerini kendimize rehber edinmeliyiz.” dedi.  “Bu duygu ve düşüncelerle size bir ömür boyu mutluluklar dilerim.” Diyen İl Müftüsü Erhan, yeni çifte kitap seti hediye etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler