MÜJDECİ, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

MÜJDECİ, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, mesajında Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik tehdidin gün geçtikçe arttığını belirterek, “Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın mensupları, kamu organlarında yapılan faaliyetleri halk adına denetlemek; toplumu doğru, hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla tüm fedakarlıklarıyla faaliyet göstermektedir.
 
 
Gün geçtikçe iktidarın oluşturmaya çalıştığı tek sesli düzen tehdidinin arttığı bir ortamda vatandaşlarımızın "doğru" haber alma hakkının yaşamsal değeri artmaktadır.
 
 
Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve Avrupa Konseyinin ayrı ayrı hazırladığı raporlara göre, Türkiye'yi dünyanın en büyük ‘gazeteci hapishanesi’ durumuna getiren siyasal iktidar; her türlü baskı, sansür, ekonomik ve fiziki tehdit aracılığıyla basın özgürlüğüne saldırıyı meşru görmektedir.
 
 
Geçtiğimiz günlerde alınan tasarruf tedbirleri ile de yerel medyanın ekonomik şartlarına da büyük bir darbe vurulmuştur. Ancak gelinen noktada tüm kamu kurumlarının yerel medya dışındaki tüm ilan ve reklam seçeneklerine harcama yaptığına şahit oluyoruz. Dolayısıyla bu kararın altında yatan ana sebep yerel medyayı susturmak dışında başka bir şey değildir. İlgili kararı alanları öncelikli olarak "itibardan tasarruf olmaz" diyerek yapılan milyarlarca liralık harcamalardan vazgeçmeye davet ediyoruz.
 
 
Devletin görevi, her alanda özgürce düşünmenin ve düşünceyi ifade etmenin önündeki engelleri kaldırarak açık toplum şartlarını oluşturmaktır.
 
 
Deva Partisi olarak, basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basının kendi işlevini hakkıyla yerine getirebilmesi için gerekli her türlü tedbiri uygulama konusunda kararlığımız tamdır.
 
 
En güç koşullarda bile fedakarca çalışan ve özveride bulunan değerli basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler