MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ

MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ

Batman’da 1500 öğrencinin taşımalı eğitim hakkının iptal edilmek istenmesine DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’den sert tepki geldi.
 
Zorköy, Segırka, Bıçakçı, Binatlı, Güvercin, Karayün, Akça, Tılmıs, Çarıklı, Kuyubaşı, Okçu, Kantar gibi birçok köy ve mezrada alınmak istenen karardan derhal geri dönülmesi çağrısında bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Artan hayat pahalılığı nedeniyle çocuklarını okula göndermekte büyük sorunlar yaşayan köydeki vatandaşlarımızın, çocuklarını eğitim sistemine dahil etmek için önemli araç olan taşımalı sistemin bu yıl iptal edilmek istendiğine yönelik duyum aldık. Bu anayasadaki eğitim hakkının tamamen yok sayılmasından başka bir şey değildir. Çocuklarına doğru dürüst elbise, ayakkabı alamayan ve harçlık veremeyen ailelerimize şimdi de ulaşım masrafını çıkartarak adeta onlara “çocuklarınızı okula göndermeyin” demek isteyen bir iktidar ve kurumları ile karşı karşıya kaldık.
 
Kimse çocukların eğitim hakkı üzerinden tasarruf yapmaya çalışmasın. Kendi odalarını döşerken hiçbir masraftan kaçınmayan kurum yöneticileri, köydeki çocukların eğitim hakkını elinden alarak ne amaçlıyor? Güneydoğu Anadolu bölgesi ile batıdaki şehirler arasında okullaşma oranı makasının hızla arttığı bir dönemde, kimsenin; bu topraklardaki çocukları, eğitimsiz bırakmaya hakkı yoktur. Bu karardan derhal geri dönülmeli ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın okula katılımı için tüm imkanlar seferber edilmelidir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler