MÜMİNLER ANCAK KARDEŞTİR…

Türkiye Kardeşlik Birliği(TURKAB) Batman İl Başkanlığı tarafından Batman'da "Müminler ancak kardeştir" ayeti ışığında “Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Hududu Kudüs" konulu program gerçekleştirilecektir. Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan programa dönemin Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın konuşmacı olarak katılacaktır.

Tüm Batmanlıları programa davet eden TURKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, " Müslümanlar ancak kardeşlik ekseninde bir araya gelirse huzur bulur. İşte o zaman, ne kavga, ne çatışma, ne de savaş olur, bombalar patlamaz ve silahlar işlevsiz hale gelir.

Bugün tüm Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ün Yahudi postalları altında çiğnenmesi ve İsrail'in başkenti yapılması girişimi ne yazık ki biz Müslümanların kardeşlik ekseninden uzaklaşmasından kaynaklanmaktadır. Oysaki, Yüce dinimiz bize kardeş olmayı emretmektedir. Kardeşlik tavsiye değil emredilmiştir. Bu emre itaat etmeyip bu kuvvetli bağı zedeleyen toplumlar, bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödemiş, helak olma noktasına gelmişlerdir." dedi.

Tüm Batmanlıları programa davet eten Temiz, şöyle devam etti: "Tüm Müslümanların kardeşlik ekseni etrafında kenetlenmesi zalimlerin uykularını kaçırtacaktır. Biz de TURKAB olarak bütün bunları göz önünde bulundurarak Batman'da 'Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Hududu Kudüs' konulu bir program icra etmek istedik. Perşembe akşamı saat 20 00'da Kültür Müdürlüğü Konferans Salonundaki programımıza dönemin Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz konuşmacı olarak katılacaktır. Söz konusu programımıza tüm Batmanlı hemşehrilerimiz davetlidir." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler