MÜSİAD Yönetimi Basınla Buluştu

MÜSİAD Yönetimi Basınla Bir Araya Geldi

     
 
   Geçtiğimiz 12 Ocak 2019 tarihinde yapılan 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda Müstakil sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Derneği Şube Başkanlığına Aladdin İraz’ın seçildiği Müsiad Batman yeni yönetimi Bigmammas Cafe’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
 
 Tolantıya Başkan İraz’ın yanı sıra Başkan Vekili İrfan Özdemir, Genç Müsiad Batman Şube Başkanı Bengi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Veysel Önal, Abdurahim Müjdeci, Ahmet Şen ve Cuma Dişikırık katıldı. 
 
Burada konuşan yeni başkan İraz, “ İnşallah devraldığımız bu bayrağı kaldığımız yerden daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Sizler ve bizler Batmanımızın gelişmesi adına birlikte çalışmaya mecburuz ve gerekli gayret ve çabayı sarf edeceğiz. Üyelerimizin kurumsallaşması adına gerekli altyapı ve faaliyet çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz. İlimizin bence en büyük eksikliği sanayi bakımından ihracat konusunda zayıf olduğumuzu düşünüyoruz. İhracatın artırılması için çalışacağız. Bünyemizde ARGE Birimini kurduk. Bu birimimiz tüm güncel, ekonomik ve yatırım gelişmeleri hakkında gerekli proje ve etüt çalışmalarını yapacak. 
 
YENİ YATIRMICILAR İÇİN ÖN BÜRO
 
      Ayrıca bünyemizde yatırım ön bürosunu kurduk; şehrimize yatırım için gelecek olan bütün yatırımcılara, müteşebbislere ücretsiz olarak gerekli altyapı çalışmaları, yatırım danışmanlığı, planlama ve programlama ile ilgili tüm servis ücretlerini ücretsiz sunacağız. Amacımız ülke ve il dışından bölgemize yatırım yapılmasını sağlamak adına kendilerine destek olmaktır. Bugüne kadar bu anlamda ilimizde bir eksiklik olduğunu hissettik. İnşallah bu eksikliği  giderme adına bir başlangıç yaptık. Sizden de destek bekliyoruz. Buraya gelecek olan yatırımcı hiçbir şekilde yalnız değildir ve gerekli tüm servis hizmetlerini sağlamaya hazırız.” Dedi. 
 
ÖNAL “ İSTHDAMI ARTIRMALIYIZ”
 
        Müsiad Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkanı Veysel Önal, “ Zengin olmak yeterli değildir. Yeni dönemde şehrin tüm dinamiklerini harekete geçireceğiz. Bu şehirde istihdamı nasıl artırabiliriz, turizmde, tekstilde nasıl ön plana çıkabiliriz ve nasıl markalaşabiliriz konularında hazırlıklar ve çalışmalar yapacağız” diye
konuştu.  
 
 
 
                ALTUN “ ÖNCELİĞİMİZ ENGELLİ ÖĞRENCİLER
 
 Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altun ise, “İlimizde birçok engelli vatandaşımız var ve benim kendime misyon edindiğim konu bu. Bununla ilgili daha önce bir çalışma yapılmamış. Şuana kadar bir görme engelli sınıfı açtık, maalesef ilimizde bir ortaokul sınıfımız yok. Engelli öğrenciler maalesef ilkokulu bitirdiklerinde burada devam edemiyorlar ancak şehir dışına gitmeleri gerekiyor. 
MÜSİAD genel merkezinden de birkaç tane özel eğitim sınıfı ve ortaokul sınıfı açmayı düşünüyoruz MÜSİAD olarak. Burada da siz basın mensupların desteğini hissetmek istiyoruz. Bu ilimizin büyük bir eksiği, biz bu konuda elimizden geleni yapmayı düşünüyoruz. İnşallah ileride bir engeli okulu da açabiliriz.” Dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler