Mustazaflar Cemiyeti okuma-yazma bilmeyen kadınlara eğitim verdi

Mustazaflar Cemiyeti Batman'da okuma-yazma bilmeyen kadınlara yönelik eğitim verdi. İlerleyen yaşlarına rağmen gösterdikleri azimle 17 kadın, aldıkları eğitimle okuma-yazma öğrendi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları Eğitim Komisyonu tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunda, yaşları 25-50 olan 17 kadın öğrenci, verilen eğitimi başarı ile tamamlayarak okur-yazar oldu.

Eylül ayında başlayarak mayıs ayı ortasına kadar haftanın 3 günü büyük bir emek ve özveri ile eğitimlerini tamamlayan kadınların hedefi kendilerine, aile ve toplumlarına daha fazla faydalı olmaktır.

Verilen eğitim ile ilgili bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi Kadın Kolları Eğitim Komisyonu Başkanı Funda Yeşilli, bu türden aileye ve topluma faydalı programlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Okuma-yazma bilmeyen kadınların talepleri üzerine böyle bir kurs açtıklarını belirten Yeşilli, “Bu kursa eylül ayından itibaren başladık. 24 kişiyle başladığımız kursta şu anda 17 öğrencimiz var. Eylül ayından beri haftada 3 gün okuma-yazma günde bir buçuk saat ders verdik. Son aylarda eğitimimize anlatım ve sunumda dâhil oldu. Bugün itibarıyla kursu tamamlayarak dersimize son veriyoruz. Kursa katılım gösteren bayanlar 25-50 yaş grubunda. Bazıları harfleri bilen arkadaşlardı bazıları da hiç bilmeden geldiler. Kursa devam eden 17 öğrencimi okuma ve yazmayı öğrendiler. Kurs sonunda da gösterdikleri gayretten dolayı cemiyet tarafından belge verdik. Gerçekten çok gayret gösterdiler, hepsi de çok azimliydi. Ellerinden geleni yaptılar bizde mükâfat olarak onlara bir belge verdik.”dedi.

İlerleyen yaşına rağmen gördüğü eğitim sonrası okuma-yazman öğrendiğini dile getiren 53 yaşındaki Leyla Çelik, “Okuma-yazma öğrenmek için çok çabaladık. Küçük yaşta okuyamadığımız için bu yaşta okumaya başladık. Allah razı olsun öğretmenimiz bize yardımcı oldu. Artık hem okuyoruz hem de yazıyoruz. Bunun için çok sevinçliyiz. Herkese tavsiye diyorum. Bu faaliyet bütün derneklerde de yapılabiliri. İnsan istediği her şeyi başarır. Okumanın yaşı yoktur. Kursu tamamladık, çok istediğim Kur’an malini artık okuyabileceğim. Başta Kur’an-ı Kerim mealini ve kitapları okumak istiyordum ama bilmiyordum. Gösterdiğimi çaba ve gayret sonrası artık okuyabiliyorum. Kurs sonrası bize birer belgede verildi.” ifadelerini kullandı.

Küçüklüğünde yapamadığını 50 yaşından sonra imkân bulup okuma-yazma öğrendiğini ifade eden Zeynep Taş ise şunları söyledi: “Müslüman’ız ne kadar İslam’ı anladığımızı söylesek de ancak okuyana kadar İslam’dan anlıyoruz ve fayda görüyoruz. Kendimizi geliştirmek için dini kitaplar olsun, Kur’an meali olsun okumak için bu eğitim gerekliydi. Okuyarak dinimizi daha güzel yaşarız. Elhamdülillah imkânlar vardı. Hocamızın da desteğiyle okuma yazmayı öğrendik. Bizler artık okuyabiliyoruz. Okuyamayanlara bu imkânları değerlendirmeyi öneriyorum. Bu eğitimin faydası çoktur. Okuyarak daha güzel İslami çalışmalar yapılabilir. Bu kurs sayesinde istediğimiz kitap ve gazeteleri artık okuyabileceğiz.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler