Oda temsilcilerine "yeni minibüs hattı" tepkisi

Batman şehir içi minibüsçüler esnafı, basın açıklaması yaparak, yeni minibüs hattı açtırmak isteyen oda temsilcilerine tepki gösterdi.

Batman'daki şehir içi minibüsçüler esnafı, bir araya gelerek yaptıkları ortak basın açıklamasıyla kentte yeni şehir içi hat ile yeni minibüs hattı açtırmak isteyen oda temsilcilerine tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan minibüs esnafı Mehmet Şirin Taş, yeni şehir içi hat açtırılmak istenmesine anlam veremediklerini belirtti.

Bazı oda temsilcileri yeni minibüs hattı açmak için Diyarbakır Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne başvurduklarını belirten Taş, Ulaştırma Bakanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, bu şahısların taleplerini yerinde görmeyerek reddettiğini söyledi.

Taş, "Mevzuat değişikliğiyle beraber yetkiler yeniden Batman İl Trafik Komisyonuna geçtiğinden dolayı yukarıda ismini açıkladığımız şahıslar çalışmalarını bu sefer Batman İl Trafik Komisyonuna doğru yoğunlaştırmışlardır. Şoförler Cemiyeti Odası yetkilileri ve Minibüsçüler Odası yönetiminde yer alan bazı şahıslar, minibüs esnafı ve şoförlükle ailesinin geçimini kazanan tüm şoförlerin haklarını koruyup gözetmekle mükellef iken ve bunu yapmaları gerekirken; aksine kendilerine ve birinci derece yakınlarına rant sağlamak için binlerce esnafı mağdur edecek işlerle uğraşmaktadırlar. Ama bundan da vahimi, mensubu bulundukları odaları temsilen İl Trafik Komisyonunda görev alabiliyor olmalarıdır! Daha önceleri de rant amaçlı işlerle uğraştıklarından şimdi ellerindeki yetkileri de kullanarak rant işini daha sistemli bir şekilde yapmaya başlamışlardır." dedi.

Oda temsilcilerinin, kendilerine ve akrabalarına rant sağlamak istediklerini iddia eden Taş, "İlimizde yedi-sekiz kişilik bir grup olarak organize olan bu şahıslar, şimdi de Batman-Beşiri yeni cezaevi, Batman-Balpınar, Batman Üniversitesi ve ayrıca Batman'dan Mardin'e hatlar açmaya çalışarak tüm bu başvurularında sadece kendilerine ve birinci derecede yakınlarına rant sağlamaya çalışmışlardır. Biz minibüs ve şoför esnafı olarak; ilgili makam, kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli başvurumuzu yapıp elimizdeki bilgi ve belgeleri dikkatlerine sunarak suç duyurusunda bulunduktan sonra; bu bahsi geçen odalarda görevlerini kötüye kullanan yetkililer için ilgili makam ve kurumlar nezdinde yaptığımız başvurularımızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Minibüs esnafı olarak yetkililerden ricamız; kendilerine ve birinci derece yakınlarına, bulundukları makamı rant kapısına çeviren bu şahıslara karşı daha dikkatli olunması ve büyük mağduriyetlere sebebiyet vermelerine izin verilmemesidir." ifadelerine yer verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler