Öğrenciler spor aletleriyle stres atıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okullardan biri olarak seçilen Batman Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrenciler için, yaşadıkları stresi atmak ve derse motive olmak için okulda sosyal aktiviteler yapılıyor.

Batman merkezde 5 yıldır eğitime başlayan Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulu olarak eğitim-öğretim yılı başından beri Batman Zeynel Bey Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi olarak eğitim vermeye devam ediyor.

Batman Zeynel Bey Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi öğrencileri yoğun ders stresine girmemek için, okul yönetimi tarafından Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden temin ettikleri spor aletleriyle öğrenciler, stres atıyor.

Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Fatih Ayebe yeni eğitim-öğretim yılı başından bu yana Fen ve Sosyal Bilimleri programının uygulandığı ve öğrencilerin yoğun çalışmalardan dolayı stres atabilmeleri için birçok sosyal faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Ayebe, "Bu sene bizim okulumuz proje okulu seçildi. Proje okul olarak seçildiği için öğrencilerimizin birçok beklentileri var. Bunları yerine getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizi daha mutlu etmek için daha verimli bir eğitim öğretim yılının devam edebilmesi için okulumuza Gençlik ve Spor Bakanlığının yardımıyla Batman'daki gençlik merkeziyle görüştük. Seyyar golf aletleri ve masa tenisi getirdik. Bu şekilde öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin artırmaya çalıştık." dedi.

Bu şekildeki çalışmaları devam etmeye çalışacaklarını söyleyen Ayebe, "Okulumuz proje okulu olduğu için diğer okullardaki öğrencilere göre öğrencilerimize biraz daha alternatifler sunmamız gerekiyor. Öğrenciler ders çalışmaktan bunaldıklarını da düşünerek kendilerine birçok sosyal faaliyet düzenliyoruz. Bu şekilde öğrencilere streslerini atmalarını sağladık. Derslere olan moral ve motivasyonlarının yükselmesi için okulumuzda sportif faaliyetleri arttırmaya çalıştık. Öğlencilerimiz seyyar golf aletlerini gördüler ve oynadılar. Bu vesileyle öğrencilerimizin stres atmalarını ve derse karşı olan ilgi ve alakalarını artırmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Başkanı Mehmet Gündüz, öğrenci arkadaşlarına bu tür faaliyetleri artıracaklarının vaatlerinde bulunduklarından dolayı okul yönetimi tarafından böylesi bir çalışmanın olmasını istediklerini söyledi.

Öğrencilerden Hüseyin Kadir Acar ile Hüseyin Demir ise mini golf gibi sportif aletlerinin bazı öğrenci arkadaşlarının ilk defa gördüklerini ve oynama imkânı bulduklarını söylediler. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler