ÖÐRENCÝLERDEN SANATSAL ÇALIÞMA

BATMAN BELEDÝYESÝNDE ÇALIÞAN STAJYER ÖÐRENCÝLERDEN SANATSAL ÇALIÞMA

Batman Belediyesine stajyer öðrenci olarak gelen öðrencilerin ‘Stajýmýzý Gerçek Anlamda Çalýþarak Yapmak Ýstiyoruz’ taleplerine Belediye Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü yetkilileri sessiz kalmadý.

Kýz Meslek Lisesi Grafik Tasarým bölümü öðrencileri, stajlarýný gerçek anlamda yaparak kendi el becerileri geliþtirmek istediklerini bildirdikleri Batman Belediyesi Ahmet Güneþtekin Kültür ve Sanat Merkezi yetkililerinden olumlu yanýt aldý.

Yapýlan inceleme ve çalýþmalarýn ardýndan koridorlarýn renklendirilmesi talebine olumlu yanýt alan stajyer öðrencilere boya, fýrça ve ekipman desteðinde bulunan Batman Belediyesi, stajyer öðrencilere çalýþabileceði ortam oluþturdu.

Kursiyer öðrenciler, merdivenlerin koridor duvarlarýný asýrlar öncesi eserlerin yaný sýra teknoloji çaðýný anlatan figürleri çizerken kendi el becerilerini de geliþtirmiþ oldu.

Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürü Ahmet Oðurlu, amaçlarýnýn beceri, tasarým atölyelerinde öðrencilerin staj gördükleri ortamda el becerilerini geliþtirerek daha yaratýcý eserlerin ortaya çýkarýlmasýna katký saðladýklarýný söyledi. Oðurlu : “Öðrencilerimiz yaptýklarý çalýþmalarýný Kültür ve Sanat Merkezimizin diðer köþelerine de yansýtacaklar. Öðrenciler her resimde her figürde yöresel, geleneksel, günlük yaþantýmýzda kullandýðýmýz ya da kullanacaðýmýz figürleri duvar yansýtmaya çalýþýyorlar. Bu konuda da oldukça beceriklidirler. Deneyimli kurs hocalarýmýz nezaretinde çizim ve boyamalarýmýz devam etmektedir” dedi.

Stajyer öðrenciler ise okulda teorik olarak öðrendiklerini pratik olarak uygulamanýn verdiði mutluluðun tarifinin olmadýðýný kaydetti.

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler