Öğretmenler gününde PKK tarafından katledilen öğretmenler anıldı

​Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz için bir etkinlik gerçekleştirildi.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde 24 Kasım öğretmenler günü etkinliği kapsamında PKK’lilerin saldırılarında hayatını kaybeden Aybüke ve Necmettin öğretmen için bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kozluk’ta PKK’lilerin saldırısında hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın ve Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kaçırıldıktan sonra öldürülen Necmettin Yılmaz anısına 29 Ekim Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Güleryüzlü, Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Murat Çiçek, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak,  Yılmaz ile Yalçın’ın taşıdıkları eğitim bayrağını daha üst seviyeye taşımanın gayretinde olunması gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerini kaybetmelerinin üzüntüsünü hâlen derinden hissettiklerini ifade eden Toprak, "Bu güzel günde öğretmenlik mesleğimizi icra etmenin mutluluğunu yaşarken bir taraftan da PKK’nin hain saldırısında kaybettiğimiz öğretmenlerimizin hüznünü yaşıyoruz. Yalçın ve Yılmaz, onlar diğer meslektaşları gibi uzak diyarlardan görev yerlerine eğitim neferi olma sevdasıyla gelmişlerdi. Bizler ve sizler onların bize bıraktığı eğitim öğretim meşalesine sahip çıkmak için buradayız." dedi.

Şenay Aybüke Yalçın’ın öğrencilerinden Büşra Samur’un şiir okunmasıyla devam eden etkinlik, 33 müzik öğretmeninden oluşan koronun seslendirdikleri müzikle devam etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler