Okul temizliği öğretmen ve idarecilere kaldı

Batman'da temizlik görevlisi bulunmayan bir okulun temizliğinin öğretmen ve idareciler tarafından yapılması tepkilere neden oldu.

Batman'da temizlik görevlisi bulunmayan bir okulun temizliğinin öğretmen ve idareciler tarafından yapılması tepkilere neden oldu.

 

2018-2019 eğitim-öğretim yılının açılmasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Batman’da bazı okullarda hâlâ temizlik görevlisi olmayınca, okul temizliği öğretmen ve öğrencilere kaldı. Yaşanan duruma tepki gösteren veliler, söz konusu okula veya okullara bir an önce temizlik görevlisi temin edilmesini istediler.

Temizlik görevlisinin olmadığı okullardan biri de Yeni Mahalle İlkokulu. Temizlik görevlisinin olmadığı okulda, bakım ve temizlik işlerinin okulun öğretmen ve idarecileri tarafından yapılıyor.

Öğretmen ve idareciler, yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda çocukların sağlıklı bir ortamda ders görmeleri için her gün okul dağılışında gönüllü olarak temizlik yapıyor.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı M. Sıddık Şimşek, okullardaki sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Okulda hizmetli olmadığından dolayı temizlik işlerinin öğretmen ve idarecilere kaldığını vurgulayan Şimşek, “Okul velileri adına bu ayıbın sorumlularını göreve davet ediyorum. Eğitim-öğretimde 3'üncü haftaya girilmesine rağmen hâlâ okullara temizlikçilerin gelmemesinden dolayı her gün gönüllü 8-10 öğretmen ve idareci, okul dağılışından sonra sınıf, wc, koridor ve merdivenler olmak üzere okulun tamamını yıkıyorlar. Bu ayıbın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Sabahtan akşama kadar idareci ve öğretmenlerimiz zaten yoğun bir çalışma içerisindeler. Bunun yanında birde okul temizliği binince bitkin halde eve gidiyorlar. İvedilikle temizlikçi alınıp buna son verilmelidir.” diye konuştu.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler