"Önümüzdeki bir yıl içerisinde yüzde 10,4’lük istihdam artışı bekliyoruz"

İŞKUR Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Batman’da önümüzdeki bir yıl içerisinde yüzde 10,4’lük istihdam artışının beklendiği belirtildi.

İŞKUR açıklamasında, Batman’da 451 işyerinin ziyaret edilerek eleman ihtiyaçlarının tespit edildiği belirtilerek, “Bu araştırmanın sonuçlarına göre; piyasanın önde gelen faaliyetleri imalat, toptan ve perakende, ticaret ve inşaat sektörleri yer almaktadır. Batman genelinde 20+istihdamlı işyerlerinin yüzde 8,2’sinda 398 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Batman genelinde açık iş oranı yüzde 1,4 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş sayısına sahip sektörler 227 kişi ile imalat ve 123 kişi ile idari ve destek hizmet faaliyetleri sektörü olmuştur. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler makineci (dikiş), dokuma konfeksiyon makineci ve temizlik görevlisidir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe, takım çalışması ile sorun çözme ve inisiyatif alabilmedir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR aracılığı ile aramaktadır.” denildi. 

Batman’da araştırma kapsamındaki 20+istihdamlı işyerlerinin yüzde 21,1’inde 776 kişinin temininde güçlük çekildiği kaydedilen açıklamada, “Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler makineci (dikiş), dokuma konfeksiyon makineci, seramik imal işçisi, remayöz makinesi operatörü/remayözcü (düz örme hazır giyim), kalite kontrolcü, şoför (yolcu tasıma), servis şoförü (okul), servis rehberi (okul), pazarlamacı ve aşçı meslekleridir. Batman genelinde 20+istihdamlı işyerlerinde 2 bin 907 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2020 yılı nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 10,4 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler imalat ve gayrimenkul faaliyetleri sektörleridir. Makineci (dikiş), dokuma konfeksiyon makineci, trikotajcı/endüstriyel örmeci mesleklerinde istihdam artışı beklenirken; ahşap kalıpçı, soğuk demirci, beden işçisi (inşaat) mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler