ONUR HAREKETİ LİDERİ, RADYO YÜKSEL’E KONUK OLDU

ONUR HAREKETİ LİDERİ, RADYO YÜKSEL’E KONUK OLDU

Onur Hareketi Lideri Yaşar aydın, Bölgesel yayın ağına sahip RADYO YÜKSEL’de Tuba Yavuz’un konuğu oldu.

Çalışmalarına Ankara’dan başlayan Onur Hareketi Lideri Aydın geçtiğimiz hafta güneydoğu illerini ziyaret etti. Güneydoğu illeri kapsamında Batman’a da uğrayan Yaşar Aydın, burada basın kuruluşlarını ziyaret etti. Batman’dan bölgesel yayın yapan Radyo Yüksel’e konuk olan Aydın, çalışmalarını radyo stüdyosundan Batmanlılarla paylaştı.

Radyo Yüksel’e canlı yayın konuğu olarak katılan Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, programcı Tuba Yavuz’un kendinizi tanıtır mısınız?  sorusunu şöyle cevapladı.  

 Aydın “ 48 yaşındayım. 13 yaşından beri siyasetin içindeyim. Önemli gençlik kurulu başkanlıkları yaptım. Belli bir dönem Korkut Özal’dan sonra Demokrat Partisi Genel Başkanlığını yaptım. 1993 yılından beri Onur Hareketi Liderliğini yürütüyorum. Son 9 yıldan beri Türkiye’yi il il, ilçe ilçe geziyorum. 40 yakın ülkeden ödül aldım. İnsanla ilgili her zaman net bir tavrımız, duruşumuz ve bir rengimiz olmuştur. Tarafsız kayıtsız kalmamışız, insanın kimliği, kişiliği, inancı bizim için çok bir şey anlam ifade etmez. Ama insan ile ilgili mesele olduğu zaman, kendimizi bildik bileli, bir tavrımız bir düşüncemiz bir duruşumuz olmuştur, sessiz kalmamışız ve bundan sonrada sessiz kalacağımızı sanmıyorum. “ dedi

Açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi. Aydın “  Onur Hareketi 1993 yılında kurulmuş bir siyasal harekettir. Onur Hareketi siyasi söylemini, siyasi söylemi, duruşunu veya ana omurgasını, insan onuru üzerine kurmuştur. Yani biz insan onurunu, uğruna mücadele edilecek en büyük dava olarak görüyoruz. Bundan daha büyük bir dava görmüyoruz.

Toplumsal siyasi ve iktisadi tüm sorunlarımızı insan onuru üzerinde kurgulayarak çözüyoruz. Bizim dış politika ile ilgili olan fikrimiz, bizim ekonomi üzerindeki fikrimiz insan onuru üzerinden kurgulayıp çözümlüyoruz.

 İnsan onurunu kutsayan, İnsan onuru üzerinde kurulmuş bu siyasi görüş Türkiye’den ve Dünya’dan ciddi bir karşılık görüyor. Diğer siyasi görüşler, fikirler ve ideolojiler bir yere taraf olan, diğer görüşleri yok sayan karşıtlık üzerine kurulmuş bir siyasi fikirlerdir, insan onurunu ciddiye almıyorlar. Bana göre tüm hadiseler, çatışmalar, ekonomideki sıkıntılar, siyasetteki sıkıntılar, dış ilişkiler bunların tamamı insan onurunu iyi anlamadığımızdan ve iyi algılayamadığımızdan, değerlendiremediğimizden çıkıyor ortaya."

BU ÜLKEDEKİ FERTLERİN KADERİ BİRBİRİNE BAĞLIDIR

Aydın açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi. "Onur Hareketinin Türkiye’deki muhatapları, birebir hedef kitlesi bu ülkede yaşayan her bir ferttir. Her birinin kaderi birbirine bağlıdır. Bu ülkedeki yurttaşların kaderi, birbirlerinin huzuruna bağlıdır.Siyasetçiler bunu iyi anlatmadı.

İnsan üzerine kurgulanmayan siyasetin, bu ülkeyi refaha çıkarması imkansızdır."Dedi. (Faruk ÇİFTÇİ)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler