OTOGAR’DA TEDİRGİNLİK HAKİM

OTOGAR’DA TEDİRGİNLİK HAKİM

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren, aşı ve PCR  uygulamasının otobüs firmalarında işleri ciddi şekilde sekteye uğrayacağı tedirginliği yaşanıyor.

Batman otobüs firmaları yetkilileri, pandemiden dolayı kötü giden işlerinin hafiften hareketlendiği dönemde, bu uygulamanın otogardaki hareketliliği yavaşlatacağı endişesi içinde olduklarını ifade ettiler.

Yetkililerin, seyahat edecek yolcuların bu uygulamayı dikkate alarak, kendilerini zor durumda bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundular.

İçişleri Bakanlığının yayınlanan genelgeye göre uçak, otobüs, tren veya diğer toplu taşıma araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için negatif sonuçlu PCR testinin zorunlu olacağı belirtildi.

 

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler, organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı, geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişinin hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil ya da negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek. (Faruk Çiftçi)

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler