"ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılması ekonomiye dinamizm katacaktır"

Biçici, ÖTV ve KDV indirimlerinin 3 ay uzatılmasının enflasyonla mücadeleye verilen desteği artıracağını belirtti.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, ÖTV ve KDV indirimlerinin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Alınan kararın ekonomiye dinamizm katacağını söyleyen Biçici, 2019 yılının enflasyonla topyekûn mücadele yılı olacağını aktardı. Biçici, "2018 yılında Türkiye, ekonomik alanda yaşanan sıkıntıları aşma adına çok önemli kararlar aldı ve bu kararları istikrarlı bir şekilde sürdürdü. 2019'da Türkiye ekonomisi adına altı çizilecek unsurlar enflasyonla mücadele, tasarruf, istihdam, ihracat ve daha çok üretim olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Biçici, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programına bugüne kadar 2 bin 500 firmanın katıldığını kaydederek, ÖTV ve KDV indirimlerinin 3 ay uzatılmasının enflasyonla yürütülen mücadeleye verilen desteği arttıracağını vurguladı.

2019'dan iş dünyasının büyük umutlar beslediğinin altını çizen Biçici, "Türkiye ekonomisi, siyasetteki dirayetli duruş ve sağlam ekonomik alt yapısıyla zorlukları aşmasını bildi. 2019'da çok daha fazla çalışmalı, daha çok üretmeli, ihracat rakamlarını artırmalıyız. Bütün bunlar beraberinde istihdamı da artıracaktır. En büyük isteğimiz, Türkiye'nin milli üretime verdiği önemi artırarak devam ettirmesidir. Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'na TÜMSİAD olarak ilk günden beri destek olduk ve tüm paydaşlarımızla, üye şirketlerimizle olmaya da devam edeceğiz. Enflasyonla mücadele milli bir mücadeledir ve mücadele mutlak suretle kazanılacaktır." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler