OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Batman valisi Ekrem Canalp eşi ile birlikte oyunu kullandı.Batman Valisi ve Belediye başkan vekili Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp hanımefendi, Kültür Mahallesi Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda kurulu 1364 numaralı sandıkta oyunu kullandılar.
 
Vali Canalp hayırlı olsun temennisinde bulundu
 
 
Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Cumhurbaşkanı seçmek için bugün saat 08.00 itibarıyla sandıklarda oy kullanımı başladı. 81 ilde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde 399.376 seçmenin olduğu Batman'da 1.300 sandıkta oy kullanılacak. Türkiye geneli Seçim bölgeleride 191 bin 885, ceza infaz kurumlarında 329 ve seyyar olarak da 924 sandıkta oy verilecek. Seçmenler, bugün saat 08.00 ile
saat 17.00 arasında oy kullanabilecek.
Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 24 Mayıs’ta sona erdi. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri de 17.00’ye kadar sürecek.Oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılacak. İkinci turda iki aday olduğu için oy verme işleminin ve sayımının hızlı bir biçimde yapılması bekleniyor.
Seçim yasakları kapsamında saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda da yalnızca yemek verilebilecek.
Yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. yayın yasağı saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde yasak daha önce de bitebilecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler