ÖZDEMİR "YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULDU"

MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR "YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULDU"

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman'ın İl oluşunun 32. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Özdemir yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.
Özdemir "1940 yılında Raman Dağı’nda petrol bulunmasıyla çehresi değişmeye başlayan Batman, İluh adlı bir köy iken, 1937 yılında bucak, 1957 yılında ilçe, 1990 yılında ise il olmuştur.
 
Petro-kimya sanayiinin gelişmesi ile ilimiz kısa zamanda bölgenin parlayan yıldızı hâline gelerek 16 Mayıs 1990’da Türkiye’nin 72’nci ili olmuştur. 
 
Bu yıl il oluşunun 32. Yıldönümünü kutladığımız Batman, birbirinden güzel  Kozluk, Sason, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçeleri ile çok kısa zamanda büyük bir gelişim göstererek 630 bine yaklaşan nüfusu ile nüfus bakımından Türkiye’nin 34. büyük ili konumundadır.
İlimiz sahip olduğu binlerce yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve halihazırda çeşitli etnik unsurları bünyesinde barındıran, hoşgörülü ve misafirperver insanların yaşadığı bir kenttir.
 Sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim alanlarında yapılan yatırımlar ilimizin daha fazla gelişmesine katkı sunmuş, yatırımlarla beraber Batman büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamıştır.
 
"YENİ İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURULDU"
 
  Üniversitesi, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yatırım programına alınan Batman Yeni Şehir Hastanesi,  Batman ve Hasankeyf müzeleri, il halk kütüphanesi ve modern derslikler ile eğitim, sağlık,  turizm ve kültür alanında atılım gerçekleştiren ilimiz çevre şehirlerden de göç almaktadır.
Son yıllarda ulaşım ağının gelişmesi, Organize sanayi bölgesinin tesis edilmesi, tarım sektörünün yanında sanayinin de gelişmesini sağlamış ve yeni istihdam alanları oluşturulmuştur.
Daha yaşanılabilir, mutlu yarınlar inşa etme adına kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve basınıyla birlikte ilimizin daha iyi yerlere gelmesi, Batmanlıların mutluluğu ve refahı için herkesin daha çok çalışması gerekmektedir.
Bu vesileyle Batman’ın il oluşunun 32. Yılını tebrik eder, Batmanlı hemşehrilerime mutlu, huzurlu ve refah içerisinde geçirecekleri yarınlar dilerim.
Tarihten günümüze ilimizin temeline harç atıp bugünlere dek gelişip kalkınmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler