ÖZTÜRK “DEVLET DESTEKLERİ ARTMALIDIR”

ÖZTÜRK “DEVLET DESTEKLERİ ARTMALIDIR”

TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk yaptığı basın açıklamasında tekstil sektörünün ciddi sorunlar yaşadığını vurguladı.
 
Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Mehmet Ali Öztürk enerji, gıda ve akaryakıtta yaşanan zamlarla beraber artan maliyet artışlarına ve sektöre olan desteklerin yeterli olmadığı dikkat çekti
 
“MALİYETLER ARTMAYA DEVAM ETMEKTE”
 
2022 yılıyla beraber her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de maliyetler artmaya devam etmektedir diyen Başkan Öztürk “Artan enerji maliyetleri, gıda ve yakıtta devam eden zamlar işçisiyle işvereniyle herkesi zorlamaktadır. Her yönüyle artan maliyetler artmaya devam etmektedir. Bundan dolayı istihdamın artması bir tarafa bu istihdam sayılarının korunması bile güçleşmektedir. Şehrimizde tekstilcileri ayakta tutan en önemli ve tek destek indirimli sigorta teşvikidir. İndirimli sigorta teşviki olmazsa şehrimizde tek bir üretici ayakta kalamaz. Artan enerji ve gıda maliyetlerinin yanı sıra özellikle akaryakıt zamları nakliye ve lojistik giderlerini arttırmakta ve işverenleri zorlamaktadır” dedi.
“GELİŞİ GÜZEL BÜYÜYEN SEKTÖR”
 
Öztürk “Batman’da sektörümüz son 10 yılda hızlı bir şekilde büyüdü ancak altyapısız ve dengesiz büyüme artan maliyetler, kalifiye eleman eksikliği, sektörün fason iş yapması ve benzeri sorunlarla beraber temelsiz bir büyüme gösteren tekstil sektörü sarsılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Her geçen gün artan maliyetlerden dolayı üreticiler ihracat müşterileri ile maliyet hesabı tutturamamaktadır. Hem üreticiler hem de şehrimizde fason iş yaptıran özellikle ihracat müşterileri maliyet hesaplarını tutturamamaktadır. Bundan dolayı özellikle Avrupalı müşterilerin farklı pazarlara yönelme riski vardır” ifadesini kullandı.
 
“DEVLET DESTEKLERİ ARTMALIDIR”
 
Sektörümüz artan maliyet sorunları ile boğuşurken sektöre desteğin artması gerekir diyen Öztürk “Sektörümüz KOSGEB ve DİKA desteklerinden verimli bir şekilde faydalanamamaktadır. İŞKUR destekleri ise her geçen gün daha da zorlaştırılmaktadır. Özellikle İŞKUR eğitim programlarında eğitilen personellerin işverence taahhütle İŞKUR eğitim süresinin 3 katı kadar çalıştırılmasının bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Sektörümüzü ayakta tutan önemli noktalardan biri İŞKUR destekleridir. KOSGEB ve DİKA’nın özel sektörü ayakta tutacak destek programları yapmalıdır. Unutulmamalıdır ki bugün şehrimizin can damarı olan sektörümüzün yara alması birçok sektörü olumsuz etkileyecektir.  Sektörümüz şehrimizde 40 binlere yaklaşan istihdam sayısı yerli ve yabancı müşterisiyle önemli bir sirkülasyon oluşturmaktadır. Sektörün yaşadığı sıkıntılar, desteklerin yetersizliği vb sorunların bir an önce masaya yatırılıp çözülmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler