Paket Servisi Yapan Esnaf Kısıtlamaların Kaldırılmasını İstiyor

Paket Servisi Yapan Esnaf Kısıtlamaların Kaldırılmasını İstiyor

‘İş yapamıyoruz’
 
Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de alınan yeni kısıtlama tedbirleri nedeniyle sadece paket servisi ve gel-al servisi yapan lokanta esnafı, işlerinin yarı yarıya düştüğünü, kepenk kapatmamak için çalıştıklarını söyledi.
 
Salgınla mücadele kapsamında aylardır belirli kısıtlamalar altında ayakta durmaya çalışan esnaf, iş yapamamaktan şikâyetçi. Covid-19 tedbirleri kapsamında uzun bir zaman kepenkleri kapalı kalan ve iş yapamayan esnafın endişesi, iflas edip iş yerlerini kapatmak zorunda kalmak olduğunu belirtti. Batman’daki lokanta sahipleri, kısıtlamaların kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini vurguladı. Mağduriyetlerinin giderilip masada yemek yeme yasağının kaldırılmasını isteyen esnaf, yetkililere çağrıda bulundu.
 
‘SADECE PAKET SERVİSİ BİZİ KURTARMIYOR’
 
Kısıtlı da olsa içerde yemek servisi yapılmasına en kısa sürede izin verilmesi gerektiğini söyleyen lokanta işletmecisi Kamuran Demirel, “Yaklaşık 5 aydır kapalı kaldık. Bu da bizi çok etkiledi. Ödemelerimizi yapamadığımızdan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Pandemiden önce 10 kişiyle çalışıyorduk, şu anda ise 4 kişiyle çalışıyoruz. Sadece paket servisi bizi kurtarmıyor. Sosyal mesafeye dikkat ederek her masaya iki kişi oturursa az da olsa iyi gelecektir. Sosyal mesafe, dezenfektan gibi hijyenik koşullara dikkat ederek müşterilerimizi karşılamaya hazırız. Kısıtlı da olsa izin verilirse an azından masraflarımızı çıkartırız. Bu şekilde izin verilirse en azından birkaç elemanımızı da işe çağırırız. Yetkililerden kontrollü şekilde masada yemek yeme izninin verilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
‘250 EKMEKTEN 100 EKMEĞE DÜŞTÜK’
 
İşlerinin yüzde 60 düştüğünü belirten döner ustası Zeki Gülmez ise şöyle konuştu: “Pandemiden dolayı salonumuza kimseyi alamıyoruz. Kısıtlamalardan önce beş kişi çalışıyorduk, şu anda ise iki kişi çalışıyoruz. Daha önce 250 ekmek tüketirken şu anda 100 ekmeğe düştük. Hatta çoğu zaman bu kadar bile satamıyorum. Nereden bakarsanız en az yüzde 60 kaybımız var. Çok zor durumdayız. Sadece paket servisi bizi kurtarmıyor. Yevmiyemizi bile çıkmıyor. Sadece iş yerimiz kapanmasın diye çabalıyoruz. Bu şekilde kiramızı bile zor çıkarıyoruz. İsteriz ki her masaya bir kişi de olsa izin verilmesidir. Masada yemek yeme izni verilirse biraz da olsa işlerimizi etkileyecektir. Böylece işten çıkan elemanlarımızı da tek tek çağırırız”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler