Pamukçu "SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRMEK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR"

Pamukçu "SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRMEK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR"

7-13 NİSAN DÜNYA SAĞLIK HAFTASI
 
SAĞLIKLI BİR HAYAT SÜRMEK YAŞAM KALİTENİZİ ARTIRIR
 
7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla Batman İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu bir mesaj yayımladı.
Pamukçu mesajında şöyle dedi; “İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için 7–13 Nisan tarihleri arası, Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından ‘Sağlık Haftası’ olarak kabul edildi. Bu haftanın amacı, sağlığın önemi ve sağlıklı yaşama kuralları konusunda geniş halk kitlelerini bilgilendirmek ve insanların sağlıklı yaşama bilincine ulaşması için çeşitli etkinlikler yapmaktır. Bu kapsamda DSÖ her yıl güncel bir konuyu gündeme taşıyarak çözüm yolları ve önerileriyle birlikte tüm dünyada bilgilendirme etkinliklerinin yapılmasını teşvik etmektedir.
 
 
2019 yılı Dünya Sağlık Günü’nün konusu da ‘‘Herkes İçin Sağlık’’ olarak belirlenmiştir. İnsanların mutlu, huzurlu ve başarılı olabilmeleri öncelikle sağlıklı olmalarına bağlıdır. Müdürlüğümüzce bu kapsamda; sağlıklı yaşam ve sağlığın önemi konusundabireylerin bilinçlendirilerek hastalanmadan önce gerekli tedbirlerin alınması, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Sağlıklı olmanın önemi çeşitli etkinliklerle gündeme getirilerek vatandaşlarımız bilinçlendirilmektedir.İl merkezimiz ve tüm ilçelerde sağlık haftası kapsamında ağız diş sağlığı, kanser taramaları, Obezite, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında farkındalık etkinlikleri yapılacak, hastanelerimiz merkez ve ilçe toplum sağlığı merkezlerimizde standlar kurulacaktır.Batman Park AVM de stand kurulup doktor, diyetisyen ve yardımcı sağlık çalışanları ile Sağlık Haftası kapsamında farkındalık etkinliği yapılacaktır.
Sağlıklı bir hayat sürmek yaşam kalitenizi artırır.
KETEM’lerimiz, Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz, Aile Sağlığı Merkezlerimiz danışmanlık ve ücretsiz sağlık hizmeti için sizleri bekliyor,Dünya Sağlık Gününü Kutluyorum.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler