Petrol fiyatları artıyor!

Petrol fiyatları, artan Coronavirus vakalarının talebi baskılamasıyla, OPEC+’ın piyasa değerlendirme toplantısı öncesinde, New York piyasasında varil başına 41 dolar civarında yatay seyrediyor.

OPEC + (plus) üyelerinin üretim kesintilerini uygulayıp uygulamadığını değerlendirmekle görevli Bakanlar Ortak İzleme Komitesi pazartesi günü online bir toplantı gerçekleştirecek.

Aralık ayındaki toplantıya kadar herhangi bir üretim kararının alınması beklenmezken, Suudi Arabistan ve Rusya gibi üyeler Libya’dan gelen fazladan üretim ve OPEC’in düşük talep tahminlerinin etkisiyle diplomatik kanalların kullanımını artırıyorlar.

Petrol, bu ayın başında hız kazanan salgın ve sürdürülebilir bir talep toparlanmasına dair endişelerle varil başına 40 doların altına düştükten sonra şu anki seviyelerde sabit seyrediyor.

Kasım vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Cuma günü yüzde 0,2 düştükten sonra bugün yüzde 0.3 düşerek varil başına 40.74 dolar seviyesine geriledi.

Aralık vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 0,5 değer kaybettikten sonra yüzde 0,2 düşerek varil başına 42,83 dolar seviyesine geldi.

OPEC Artı (plus) Oluşumu Nedir:

Petrol Piyasası'nın tüm oyuncularının ortak hareket etmesini gerektiren durumların olması nedeniyle petrol ihraç eden ülkeler bir araya gelme kararı aldılar.

 Bu düşünce ile OPEC ve OPEC dışı ülkelerin bir olduğu 24 ülkenden oluşan “OPEC Artı (OPEC+)” isimli yeni bir oluşum kuruldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler