Petrolspor'dan Açıklama

Pazar Günü Oynanan maçta çıkan olumsuz olaylarla ilgili, Batman Petrolspor Yönetimi Açıklama Yaptı

Batman Petrolspor'un Yaptığı Basın Açıklaması ; 
 

10 Şubat Pazar günü oynanan  Batman Petrolspor – Ergene Velimeşespor maçında yaşanan maalesef çok olumsuz olaylar şehrimizi matem havasına sokmuştur.

Emniyet ve Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü ile maalesef ilk defa sorun yaşadığımız bir maç olmuştur.  Protokol tribününe, kulüp olarak verdiğimiz liste 100 kişi iken bu maçtaki yoğun talep ve şehir dışından gelen 20-25 kişilik misafirlerimizden dolayı maç öncesi yapılan eşgüdüm toplantısında Emniyet yetkililerinden ricamızla 135 kişi olması anlayışla karşılanmıştı. Bu listenin dışında Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde olan A protokol’e şehrin kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve bazı STK’ların başkanları bulunmaktadır. Maçın başlamasına yarım saat kala iyi bir Petrolspor taraftarı olan ve önceki yıllarda defalarca içerde dışarda maçlara gelen Sabri Özdemir maça 3-4 kişiyle geleceğini bildirmiş ve kulüp başkanımız bizzat bunu Emniyet Amirine iletmiş, bununla ilgili amir olumsuz bir şey söylememesine rağmen Sabri Özdemir’i protokol kapısına geldiğinde içeri alamayacaklarını belirtmiş, sonrasında tüm çabalarımıza rağmen Sabri Özdemir’in Belediye Bağkanlığı yapmış ve şuanda Belediye Eş Başkan adayı olduğunu her şeyden önemlisi misafirimiz olduğunu belirtmemize rağmen içeri alınmamış olup, sonrasında karşılıklı sert tartışmalar yaşanmış ardından Sabri Özdemir gözaltına alınarak, emniyete götürülmüştür.  Bugüne kadar tüm siyasi parti temsilcilerine eşit mesafede olduğumuzu ve her partiye liderleri veya misafirleri geldiğinde talep üzerine forma atkı vs. bizzat seve seve verdiğimizi geçmişteki haber ve paylaşımlarda görmek mümkündür.  Sonrasında Gençlikspor müdürlüğü listesi ve denetiminde olan A protokol listesinde bulunan bazı kurum ve kuruluş müdürlerine protokol girişinde sorun çıkarılmış ve müdürlerimiz haklı stadı terk etme protestosunu göstermiştir. Yönetimimizin yoğun rica ve ısrarı sonucu bizi kırmayıp maçı stat’ta izlemişlerdir. Maalesef devre arasında öğrendiğimiz Ticaret borsası başkanımız Arif Güneş’inde benzer uygulamaya takılıp, protokole alınmadığı ve maçı yan tribünde izlediğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca herkes tarafından tanınan Petrolspor’a 3,5 yıl hizmet eden ve Onursal Başkanımız Aydın Gülmez stad girişinde ismi olmadığı gerekçesiyle küstürülerek stad’tan ayrılması bizleri derinden üzmüştür. Son olarak bir amatör kulüp başkanımız dışarıda Gençlik spor yetkilisi ile başlattığı kavgayı yanında küçük çocuğu olmasına rağmen ve protokolde bir çok aile ve çocuk varken cinnet havasında aşırı figan bağırarak herkesi tedirgin ederek, huzursuzluğun üzerine tuz biber ekmiştir. Sonuçta bu kadar olumsuzluğun yaşandığı bir günde biz yöneticiler dahil emniyet güçleri ve gençlikspor il müdürlüğü hepimiz sınıfta kalmış bulunmaktayız. Bu yaşananların tekrar devam etmemesi için artık maçları protokol dışında normal tribünde izlemeye karar vermiş bulunmaktayız.  Maç günleri takımımızdan çok protokol ile uğraşmaktan yorulduğumuzu kamuoyuna bildiririz.

HAKEM VE ERGENE VELİMEŞESPOR maalesef Bayburt bölgesi C Klasman hakemi bu maçı katletmiştir. Maçın iki devresinde iki penaltımızı es geçmiş ve rakibin oyunu soğutma zaman geçirme oyunlarına müsamaha göstermiştir. Rakip Ergene Velimeşe futbolcuları maçı soğutmak için her türlü tiyatroyu oynamış, ayrıca 2. Devreye baskılı başlamamamız için 2. Devrenin hemen başında rakip takım kalecisinin eldiven ve ayakkabı değiştirme numarasıyla 4-5 dakika oyunu soğutmuştur. Ayrıca maçın uzatma dakikalarında maç 2-0 kopmuş ve bitmek üzereyken attıkları 3. Golde aşırı sevinç ve el kol hareketleriyle taraftarımızı galeyana getirmişlerdir. PETROLSPOR OLARAK Play-Off için şehir bu kadar havaya girip taraftarımız stadı doldurup coşku yaşatırken ve fikstür avantajımız varken maalesef bunu kullanamadık. Ama petrolspor ruhunda pes etmek yoktur. Kalan 12 haftanın son haftası , son dakikasına kadar mücadeleyi elden bırakmayacağımızı büyük camiamıza ve halkımıza söz veriyoruz.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler