"Peygamberimiz en güzel örnekti"

"Peygamberimiz en güzel örnekti"

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferansta konuşan Vali Şahin, Hz. peygamberin (S:A.V) en güzel örnek olduğunu söyledi.
 
ALBAYRAK, KONFERANS VERDİ
 
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Batman İl Müftülüğünce icra edilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri programına Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,  Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı A. Vahap Akbaş,  İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Din görevlileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Batman Valisi Hulusi  Şahin yaptığı konuşma da şu ifadelere yer verdi.
Şahin  “Peygamberimiz (S.A.V.) en güzel örnekti. Şimdi adama sormak lazım, Hz. peygamberi kadar örnek aldın? Peygamberimizin bir aile hayatı vardı, eşlerine ve çocuklarına örnek bir davranışı vardı. Siz ona ne kadar benzediniz veya benziyorsunuz, şimdi bunu sormak lazım.  Daha iyi insan olmak, daha iyi Müslüman olmak Hz Peygamberi  (S.A.V.) daha iyi rehber edinerek olur. Bunu kendimize rehber edinirsek sadece iyi bir insan olarak kalmayız, çevremize de faydamız olur. Her şeyi ile oluşan o aile ve onlardan oluşan toplum da asrısaadete benzeyen bir hal alır; her halde bugünkü halimize benzemez” dedi. 
 
 Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Muhammed Mustafa efendimizin ailesi birbirine güvenirdi. Hz. Hatice’nin sadakati, Peygambere  (S.A.V.) bağlılığı irtibatı bizim ailede de yer edebiliyor mu? Onun ailesinde istişare hakimdi” diye konuştu. Şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminden sonra program son buldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler