Peynir Fiyatları Rekora Koşuyor

Batman’da peynire yıl içerisinde iki kez zam gelmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Kentte, kilogramı 20 TL olan peynirin fiyatı 35 -45 TL’ye yükseldi.

Batman’da peynir fiyatlarına yıl içerisinde iki kez zam gelerek, kilogramı 20 TL’den 45 TL’ye yükselmesi esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Fiyatlarda ciddi artış olduğunu belirten Alican Beğde, “Peynir fiyatlarında geçen seneye oranla çok büyük bir yükseliş var. Geçen seneki alım gücüyle bu seneki alım gücüm arasında çok fark var. Bu konuda çok şikayetçiyiz. Süt ve süt ürünlerinin fiyatları ceplerimizi yakıyor” dedi.

“Süt az, tüketim çok” Satışlarının etkilediğini belirten esnaf Beğde, “Satışlarımız bu sene çok olumsuz etkilendi. Geçen yıl 18 lira olan peynir bu yıl 25  lira. 25 liralık peynir bu sene 35 lira alıcıyı zor buluyor.

O da sütün eksikliğinden kaynaklanıyor. Süt az, tüketim çok fazla olduğu için bu durum ortaya çıkıyor” diye konuştu. “Pazara geliyoruz boş dönüyoruz” Pazardan boş döndüklerini belirten vatandaşlar  ise, “Peynir fiyatları sürekli yükseliyor.Her sene kışlık olarak 40 kilo peynir aldıklarını dile getiren bazı vatandaşlar bu sene alamadık, kilo ile almaya başladık

Her şeye zam geliyor. Zeytin, peynir aynı şekilde. Pazara geliyoruz boş dönüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler