RADYO YÜKSEL'DE ‘’KADINA ŞİDDET’’ KONUŞULDU

Psikolog Bahar Mermertaş "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" münasebetiyle Radyo Yüksel'e konuk oldu

Radyo Yüksel'de her gün saat 14.00’de yayınlanan Sibel ile müzik keyfi programının  yayın konuğu, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler  il müdürlüğünde görev yapan psikolog Bahar Mermertaş oldu.

Psikolog Bahar Mermertaş ile "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" nedeniyle kadına şiddet konusu konuşuldu.

Yayın konuğu mermertaş "Kadının Statüsü" kapsamındaki hizmetlerle, kadınların haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapma, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını geliştirme, hak, fırsat ve imkanlardan eşit yararlanmalarını sağlamanın amaçlandığını söyledi.
“Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına yönelik şiddet özellikle son yıllarda ülkemizde sıklıkla gündeme gelmektedir.
Elimizde kadına yönelik şiddetin toplumlar arasında eğitim düzeyi arasında refah düzeyi arasındaki tasdikler bulunmaktadır. Ancak unutmayın asıl sorun ne kadar okuduğumuz nerede yaşadığımız ne kadar kazancımızın olduğu değildir. Asıl sorun insana bakış meselesidir. Bu sebeple kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir” diye konuştu. (Sibel Elif İnal)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler