Restoranlar aylar sonra ilk kez müşterilerini aldı

Kontrollü normalleşme sürecinin açıklanmasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da yüzde 50 kapasiteyle açılan restoran, kafe ve pastane gibi işletmeler bugün itibariyle ilk müşterilerini almaya başladı.

İş yerlerini yüzde 50 kapasite şeklinde düzenleyen ve masa ile sandalyelerini yerleştiren işletme sahipleri, salgın nedeniyle aylar sonra ilk kez müşteri almanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Uzun bir aranın ardından içerde müşterilerine hizmet vermenin mutluluğunu yaşayan işletme sahipleri, müşterilerinin gelmesini beklediklerini belirttiler.

Covid-19 dolayısıyla çok zor bir dönemden geçtiklerini, büyük mağduriyetler yaşadıklarını vurgulayan işletme sahipleri, bu süreçte kiralarını dahi ödeyemez duruma geldiklerini, personel çıkarmaya gittiklerini ifade etti.

“Müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz”

Lokanta işletmecisi Veysi Altunufağı “Salgın nedeniyle 6 ay boyunca kapalı kaldık. Çalışanlarımızı 20’den 10’a düşürmek zorunda kaldık. Bu süre zarfında sadece paket servisi yapıyorduk. Dün akşam Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra iş yerimizde gerekli temizlik ve hazırlıklarımızı yaptık. Şu anda hazır halde müşterilerimizin gelmesini bekliyoruz. 6 ay buyunca zor bir dönemden geçtik. Bu süreçte sadece paket sevisi olduğu için üzülerek personel çıkarmak zorunda kaldık, kiralarımız ödeyemedik.” diye konuştu.

“Personellerimizi de çağıracağız”

Bir an önce işlerinin hareketlenmesini beklediklerini söyleyen Altunufağı “Hazırlıklarımızı yaptık ve işlerin açılmasını bekliyoruz. Yüzde 50’li kapasite ile her masada iki kişi olacak şekilde düzenlememizi yaptık. Yemek yemeye gelen müşterilerimiz girişte önce ellerini dezenfekte edip, ateşleri ölçüldükten sonra masaya oturuyorlar. Yeni sürecin başlamasıyla işlerimiz açıldığı gibi işten çıkarma zorunda kaldığımız personellerimizi de çağıracağız. İnşallah bu salgın kısa sürede biter.” dedi.

“6 ay boyunca birçok sıkıntı yaşadık”

İçerde yemek yeme yasağının aylarca sürdüğünü belirten bir diğer lokanta işletmecisi Abdurrahman Doğan “Salgından dolayı içerde yemek yeme yasağı 6 ay sürdü. Bu süreçte sadece paket servisiyle çalıştık. Hem de hafta sonları kapalı olduk. İş yerimde 17 elamanım var. Kısıtlama boyunca zarar edeceğimi bildiğim halde elemanlarımı çıkarmama kararı aldım. 6 ay boyunca birçok sıkıntı yaşadık. Kiralarımızı, vergilerimizi ve SGK primlerini ödeyemediğimiz gibi hepsi birikti. Dün Cumhurbaşkanının da dediği gibi içerde yüzde 50 ile müşteri almaya başlayacağız.” ifadelerini kullandı.“Zarar etmeyeceğiz ama kârda etmeyeceğiz”

Konuşmasının devamında Doğan şunları söyledi: “Uzun bir süreden sonra bu da bizim için bir artıdır. Zarar etmeyeceğiz ama kârda etmeyeceğiz. Yeni başlayan normalleşme süreci herkese hayırlı olur inşallah. İki gün önce 1 Mart’tan sonra bir iyileşme olacak diye duyduk. Bizde hemen gerekli hazırlıklarımızı yapıp masalarımızı düzenledik. İnşallah işlerimiz eskiye göre daha iyi olacak diye bekliyoruz. Çünkü salgından sadece biz esnaflar değil bütün ülke etkilendi. İnşallah bu virüs en kısa sürede biter. İki yıl önce gibi tekrar müşterilerimizi heyecanla kabul ederiz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler