SAĞLIK KOMPLEKSİ HİZMETTE

SAĞLIK KOMPLEKSİ HİZMETTE

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Hürriyet Sağlık kompleksi hizmet vermeye başladı. Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu: “Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji tıbbı cihazlar ile donatıldı” dedi
 
.HÜRRİYET SEMT POLİKLİNİĞİ
 
İl Sağlık Müdürlüğü’nün kamu hastanelerindeki hasta yükünü hafifletmek için devreye aldığı ‘semt poliklinikleri’ projesi bir bir hayata geçiyor. Batman’ın Hürriyet mahallesinde Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi hizmete girdi. İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, sağlık kompleksi ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Hürriyet mahallesinde bulunan Hürriyet Semt kompleksini tamamlamış bulunmaktayız. Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji tıbbı cihazlar ile donatılmıştır. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak, sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile yapılmış olan Hürriyet Semt Polikliniği 11 branş ve 14 poliklinikten oluşmaktadır. Dahiliye, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Psikiyatri, Göğüs Sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Üroloji, Göz Hastalıklar, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz Polikliniği ile Radyoloji ve Ultrason Odaları bulunmaktadır. Semt Polikliniğinde hizmet verecek olan birimlerde bulunan Dijital Röntgen Cihazı, Ultrasonografi, Ekokardiyografi, NST, Solunum Fonksiyon Testi, Üroflowmetri, KBB endovizyon sistemi, Biyomikroskop, otorefraktometre, tonometre ile Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı tıbbı cihaz donanımları son teknoloji ile donatılmıştır.”
 
 
HÜRRİYET SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ
 
Pamukçu, şöyle devam etti: “Merkezimizde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, mamografi, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler sunulacaktır. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan Merkezimizde Doktor, Laboratuvar teknisyeni, Psikolog, Diyetisyen, Çocuk Gelişimci, Sosyal Çalışmacı, Röntgen Teknisyeni, Hemşire ve Ebe görev yapacaktır.”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler